Har jeg grunn til å være bekymret?

Har jeg grunn til å være bekymret?

Knut Lorentzen
Jeg heter Knut Lorentzen og er 72 år gammel. Jeg bor på Harestua med kona mi. Vi har to voksne barn, og to barnebarn. Jeg har diabetes type 2, og er opptatt av hvordan man kan leve best mulig med dette. Jeg interesserer meg også for hvordan man kan forebygge følgesykdommer av diabetes.
Publisert første gang: 15.01.23

Jeg er nå 73 år og føler meg ganske sprek. Men jeg begynner jo «å trekke på årene» som man sier. Hvordan vil de håndtere min diabetes dersom jeg må på sykehus?

I det siste har jeg også opplevd at både noen i familien og nære venner plutselig har blitt syke og havnet på sykehus eller eldrehjem. Vi er jo heldige som bor i Norge, hvor vi har har et godt helsevesen, sies det. Vi blir lagt inn på sykehus eller sykehjem når det er behov for hjelp.  Men hva så videre?

Annonse

Omsorgssvikt på helsehus

Et innslag på Dagsrevyen for en stund siden gjorde meg litt bekymret. En eldre mann fra Oslo ble lagt inn på et helsehus i Oslo, og han ble utsatt for grov omsorgssvikt.  Det var altfor få ansatte på jobb, de hadde rett og slett ikke tid til å ta seg ordentlig av pasientene. Det er både skummelt og trist.

Jeg har noen sykdommer i tillegg til diabetes. Både helt i fra ungdomstiden, og sykdommer som har oppstått i løpet av årene. Jeg har ikke tenkt så mye på det tidligere, men bare for å kontrollere min diabetes 2 tar jeg fire forskjellige medisiner. Man kan jo bli litt urolig av å tenke på det i sammenheng med en eventuell sykehusinnleggelse på et senere tidspunkt.

LES OGSÅ: Tør jeg bli gammel?

Engstelig for at ikke diabetesen blir håndtert

Jeg er egentlig ikke så bekymret for at jeg ikke skal få behandling, men mer engstelig for at noen ikke får med seg at jeg har diabetes. Når det er for få ansatte på jobb, så kan slike ting fort skje. De skal servere mat til mange pasienter og eldre mennesker har gjerne flere sykdommer. De fleste skal ha ulike medisiner og mange må ha egne dietter, hvor enkelt er det å passe på at alt blir riktig i en hektisk hverdag?  Nå er jo diabetes en sykdom som rammer svært mange, særlig i voksen alder, så man må jo håpe at dette er noe som blir ivaretatt.

Er du bekymret for at din diabetes skal ivaretas ved en innleggelse?

Annonse

LES OGSÅ: Er det flaut å ha diabetes?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
5/5 1 tilbakemelding
Del: