Grove scones med gresskarkjerner og tranebær

Grove scones med gresskarkjerner og tranebær

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 04.12.22
Karbohydrater per porsjon: 13 gram
Fiber per porsjon: 3 gram

Redningen når man innser at man ikke har noe å ha pålegget på i hus!

Saftige, fiberrike scones med ekstra smak og konsistens fra frø og tørkede bær! Veldig gode med helt enkelt pålegg som smør og gulost.

Annonse

PRØV OGSÅ: Blodsukkervennlig og glutenfritt linsebrød

Dette trenger du til 12 scones:

2 dl melk
125 gram lettmargarin
200 gram havregryn
200 gram sammalt hvetemel, finmalt
50 g gresskarkjerner
50 g tranebær
2 ts bakepulver
1/2 ts salt

Foto: Andrea Jensen Moth

Slik gjør du:

1) Sett stekeovnen på 220 grader, over- og undervarme.
2) Bland alt det tørre i en bolle. Ha oppi melk og myk margarin og bland sammen til en litt klissete, men fast deig.
3) Form to runde kaker på et stekebrett med bakepapir. Del kakene i 6 «pizzastykker» med en kjøkkenkniv.
4) Stek i 15 minutter og server dem aller helst lune. Håper det smaker!

PRØV OGSÅ: Havrescones med kesam

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Annonse
Registrer for nyhetsbrev
3/5 1 tilbakemelding
Del: