Gresskarhummus

Gresskarhummus

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 30.10.22
Karbohydrater i hele batchen: 105 gram
Fiber i hele batchen: 32 gram

Nå er norske gresskar i sesong, og dersom du enda ikke har kjøpt med deg ett hjem for å lage noe godt, så anbefaler jeg deg at du gjør det etter å ha lest denne oppskriften.

Dessuten er det jo snart Halloween, så hva med å lage gresskarhummus som dipp til snacksbordet? Hokkaidogresskar kan bakes i ovn og spises med skallet på, så i tillegg til å være næringsrikt og smakfullt, er det enkelt å tilberede!

Annonse

PRØV OGSÅ: Fetakrem med bakte rotgrønnsaker

Dette trenger du:

400 gram gresskar (råvekt, gjerne hokkaidogresskar med skallet på)
2 bokser kikerter
3 ss olivenolje
2 ss tahini
Saften av ½-1 sitron
3 fedd hvitløk
1 ts chilipulver
2 ts flaksalt (smak til)
1/2 ts pepper
Vann til ønsket konsistens

Slik gjør du:

1) Obs, dette blir en stor batch, som rekker til mange mennesker (bildet er kun en liten del av den)

2) Sett ovnen på 180 grader varmluft. Skjær gresskaret i to og skrap ut frøene. Del gresskaret videre i båter, legg dem utover et stekebrett og dryss litt salt og pepper over.

3) Stek i ca. 15 min, til båtene er helt møre og skallet mykt. Avkjøl.

Annonse

4) Ha presset hvitløk, gresskar, kikerter, tahini, kryddere og olje i en foodprosessor eller bruk stavmikser til massen er helt jevn. Juster med vann til ønskelig hummuskonsistens.

5) Smak til med sitronsaft.

6) Server gjerne hummusen som tilbehør til middag, smør den på brødskiva, eller server den for eksempel som dipp til grønnsaker eller tortillachips. Her har jeg laget chips selv ved å klippe opp fullkornstortillaer, pensle bitene med olje, strø salt og litt revet ost over og steke dem i ovnen på varmluft til de ble sprø. Nam!

PRØV OGSÅ: Sukkerfri syltet rødløk

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: