Sukkerfri syltet rødløk

Sukkerfri syltet rødløk

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 15.05.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Syltet rødløk har denne vinteren blitt mitt ultimate tilbehør til mange lunsjer og middager. Så godt og enkelt å lage selv.

23 kcal per 100 gram

Jeg er glad i god og sunn mat, men også glad i at det skal gå kjapt å tilberede. Og slik er det med denne syltede rødløken som er sukkerfri. Ingen fancy ingredienser og den lager seg selv.

Annonse

Du trenger:

1 dl eddik

3 dl vann

15 suketter

3 rødløk

Litt salt

Annonse

Slik gjør du:

Start med å lage laken. Kok opp vann, eddik, suketter og salt. La det få et raskt oppkok. Samtidig skjærer du rødløk i tynne skiver. Jeg bruker mandolin, men en skarp kniv kan også brukes. Putt rødløken på et stort eller to mindre glass. Hell over laken og sett kaldt. Kan nytes etter noen timer og holder seg fint tre uker i kjøleskapet.

Jeg synes syltet rødløk passer til det meste, både kjøtt fisk og på brød. Prøv den til omelett eller på toppen av kokt egg. Supergodt!

Håper du liker den ? 

PRØV GJERNE: Rødbetehummus med hvite bønner

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: