Et skriv fra legen er nok

Et skriv fra legen er nok

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 30.10.22

Når jeg skal fly tar jeg alltid med et skriv fra legen, på engelsk, hvor det står at jeg har diabetes og hva jeg bruker av medisiner og utstyr. Selv om jeg til nå ikke har hatt bruk for det på flyplassene, synes jeg det er en trygghet å ha det med i tilfelle det skulle oppstå spørsmål.


Jeg og mannen min har som mange andre vært ute og reist i sommer. Grensene har åpnet, og det føles fantastisk å kunne utføre ferieplanene vi la for to år siden. Årets sommerferie var en kjøretur i Europa og en kort tur til London med fly.

Annonse

Stort arrangement

I London var hovedbegivenheten et større arrangement vi hadde gledet oss lenge til; et show om fysikk og sorte hull. Dette tok sted i O2-arenaen i London med over 13.000 tilskuere. Det var et stort arrangement med bra sikkerhetsrutiner, og med dét følger en del regler.

På slike arrangement er det blant annet ikke lov å ha med mat og drikke; det må man kjøpe inne på arenaen. Fra tidligere erfaring på norske konsertarenaer vet jeg at det som regel er lange mat- og drikkekøer. En av mine største frykter, som følge av diabetesen, er å ikke ha tilgang til mat og drikke når jeg trenger det. Jeg er livredd for å få føling når jeg ikke har mat på meg, og redd for å bli akutt tørst når jeg ikke har drikke i umiddelbar nærhet.

LES OGSÅ: Slik unngår jeg føling på reisen

Fremviste skriv 

Det var derfor viktig for meg å ha med mat og drikke inn i konsertsalen, i tilfelle køene var lange og jeg skulle bli uheldig med lavt eller høyt blodsukker. Jeg viste derfor sikkerhetsvaktene skrivet fra legen jeg vanligvis har med på flyplasser, og heldigvis viste de forståelse og slapp meg inn med vannet og maten jeg hadde med. Det var ikke mye, men nok til å berge meg gjennom en lang matkø i hvertfall.

Et skriv fra legen er altså ikke bare nyttig å ha med på flyplasser, men også på større arrangementer hvor det er begrenset tilgang til mat og drikke. 

Har du opplevd at dokumentasjon fra lege har hjulpet deg i lignende sammenhenger?

LES OGSÅ: Med blindpassasjer i bagasjen

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: