Asiatisk quinoasalat med erter og koriander
Karbohydrater per porsjon: 44 gram
Fiber: 16 gram
Tilbehør til middagen eller en frisk lunsj? Det bestemmer du selv – denne retten kan nemlig brukes akkurat slik du ønsker.
Denne deilige salaten er supert tilbehør til ovnsbakt fisk, men også topp som en enkel rett i seg selv. Salaten er proteinrik, og full av både fiber og mye god smak.
PRØV OGSÅ: Fetakrem med bakte rotgrønnsaker
Ingredienser
Tilbehør til 2 porsjoner
1 dl quinoa
2 gulrøtter
100 g erter
80 g edamamebønner
170 g kikerter (1 boks)
1 neve fersk koriander
revet skall fra ½ sitron
1 ss olivenolje
saften fra ½ lime
2 ss sesamfrø
2 never bønnespirer
PRØV OGSÅ: Hummus med paprika og rød pesto
Fremgangsmåte
1. Kok quinoa i dobbel mengde vann.
2. Skrell gulroten og riv den på et rivjern. Tin erter og edamamebønner. Vend sammen gulrot, erter, edamamebønner og kokt quinoa en skål.
3. Rist sesamfrø i tørr stekepanne.
4. Skyll kikertene godt.
5. Vend kikerter, revet sitronskall, limesaft, olivenolje og finhakket koriander inn i salaten.
6. Topp med sesamfrø og bønnespirer.
PRØV OGSÅ: Lun gresskarsalat med kålrabi & tahinidressing
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.