Salat med quinoa, edamame og spicy peanøttdressing
Publisert første gang: 25.09.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 29 gram
Fiber per porsjon: 13 gram
Dette er en deilig, sprø og fargerik salat – en vitaminbombe med smaker som minner om Thailand.
Den er helt plantebasert, men fortsatt mettende og proteinrik takket være soyabønnene, quinoaen og peanøttene. Salaten fungerer utmerket som middagsrett i seg selv, men passer også fint som tilbehør til kjøtt eller fisk.
Dette trenger du til tre porsjoner:
3 ss peanøttsmør
2 ss soya med mindre salt
2 ss riseddik
2 ss sriracha
1 ss sesamolje
Saften av 1 lime
2 pressede hvitløksfedd
1 ss revet ingefær
1 ss sukrin gold/tilsvarende
200 gram edamamebønner (pillede)
100 gram quinoa (tørr)
2 stk gulrot
1 stk spisspaprika
½ rødløk
½ spisskål
2 stk vårløk
Koriander og peanøtter
Slik gjør du:
- Bland sammen peanøttsmør, soyasaus, riseddik, sesamolje, sriracha, sukrin og limesaft. Riv ingefær, press hvitløk, og bland disse inn. Sett dressingen til side slik at smakene får sette seg.
- Kok edamamebønner (soyabønner) og quinoa som anvist, og sett til side for avkjøling mens du kutter grønnsakene
- Jeg kuttet kål, paprika, rødløk og vårløk i fine strimler og ringer. Gulrøttene kjørte jeg i en spiralizer, for spagetti-effekt. Selv foretrekker jeg at grønnsakene er finsnittet, og man kan fint bruke mandolin dersom man har.
- Bland salat, quinoa og edamame godt sammen, og vend inn dressing.
- Server med frisk koriander og salte peanøtter!
PRØV OGSÅ: Salat med chevre og fersken
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.