Salat med chevre og fersken

Salat med chevre og fersken

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 04.11.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 24 gram 
Fiber per porsjon: 9 gram 

En fargerik og smakfull høstsalat med lun chevre-ost, fersken, syltet rødløk, pinjekjerner og mye annet godt. En salat kan være alt annet enn kjedelig og en trenger ikke å savne kjøtt dersom en legger litt kjærlighet i tilberedning av grønnsakene, bare prøv denne og se selv!

Dette trenger du:

Til 2 store porsjoner

Annonse

100 gram chevre
30 gram pinjekjerner
1/3 stk isbergsalat
1 stk fersken (eller 2 flate ferskener)
1 stk avokado
En håndfull alfalfa-spirer
6-8 stk cherrytomater
4 stk soltørkede tomater (tørre)
2 store gulrøtter
2 ts flytende honning
1 ss olje
Et par klyper flaksalt
2 dl vann
1 dl hvit eddik
50 g Sukrin+ (eller annen sukkererstatning tilsvarende 100g sukker)
2 rødløk
(Dette gir mer syltet rødløk enn du trenger, men oppbevar resten i tett beholder i kjøleskap og
bruk i tacoen eller på leverpostei. Nam!)

PRØV OGSÅ: Hoisinmarinerte scampi med bakte grønnsaker

Slik gjør du:

1) Aller helst bør løken syltes dagen i forveien, da får den tid til å bli helt kald i kjøleskapet. Hvis ikke du har tid til dette, bør du starte med å lage denne, slik at den i det minste får trekke mens du tilbereder resten av ingrediensene. Kok opp lake av vann, eddik og søtning. Skjær rødløken i tynne ringer, ha disse oppi laken, skru av varmen og la løken trekke i laken og avkjøles.

2) Sett ovnen på 175 grader varmluft. Skrell gulrøttene, kutt dem i staver og ha dem i en ildfast form. Ringle olje og honning over og strø på salt. Bak i ovnen til gulrøttene er møre og karamelliserte.

3) Før du skrur av ovnen skjærer du chevren i ca. 1 cm tykke skiver og baker i et par minutter, til skivene er delvis smeltet. La osten avkjøles noe.

Annonse

4) Kutt resten av salatingrediensene i ønskede biter og bland sammen med gulrøttene, spirene og ca. halvparten av den syltede rødløken. Topp salaten med den lune osten og strø pinjekjerner over.

5) Server med aioli eller balsamico-glaze. Håper det smaker!

PRØV OGSÅ: Eggerøre med sopp og tomat

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: