Fetakrem med bakte rotgrønnsaker

Fetakrem med bakte rotgrønnsaker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 11.09.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater (i hele retten á 4 porsjoner): 23 gram
Fiber: 9 gram

Har du smakt fetakrem før? Dette er en siderett du ikke visste at du ville elske!

Denne lille retten er perfekt som tilbehør til det aller meste; som kjøtt, fisk, salater og grillmat. Den kan også brukes til tapas, smøres på kjeks eller brukes som dip. Men det er heller ingenting i veien for å servere fetakrem som en enkel rett alene, gjerne med litt godt surdeigsbrød ved siden av.

Annonse

PRØV OGSÅ: Hummus med paprika og rød pesto

Ingredienser

Tilbehør til 4 porsjoner

100 g fetaost på boks
200 g gresk yoghurt
revet skall av ½ sitron
pepper

1 søtpotet
3 rødbeter
1 paprika
2 ss olivenolje
salt + pepper
4 stykk reddiker i tynne skiver
basilikum eller annen urt etter ønske

PRØV OGSÅ: Brokkoliris – et blodsukkervennlig alternativ

Annonse

Fremgangsmåte

1. Del alle grønnsakene i terninger/biter, ringle over olje og krydder, og bak i ovnen på 220 grader til de er myke, ca 20 minutter.  

2. Vend sammen feta og yoghurt med en gaffel, og smak til med sitron og pepper.

3. Fordel fetakremen utover en tallerken eller et lite fat. Topp med bakte grønnsaker, reddik og basilikum.  

PRØV OGSÅ: Rotmos med egg og grønne grønnsaker

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: