Torskeform med fennikel og tomat

Torskeform med fennikel og tomat

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 25.07.22
Karbohydrater per porsjon: 13 gram
Fiber: 6 gram

Middag som lager seg selv i ovnen er super hverdagsmat, eller hvis du skal ha gjester og trenger mat til mange.

Denne formen med torsk, tomat, paprika og fennikel er rik på smak og full av god næring. Du kan gjerne velge annen hvit fisk etter ønske. Vil du variere typen grønnsaker, fungerer det også supert med både squash, litt spinat og/eller gjerne noen sorte oliven. Server som den er, eller med ønsket tilbehør. Det passer supert med både potet, ris, quinoa eller litt godt brød ved siden av.

Annonse

PRØV OGSÅ: Hjemmelaget fiskegrateng for hele familien

Ingredienser

2 porsjoner

½ -1 fennikel (avh av str)
1 stor rød paprika
1 rød løk
ca 300 g cherrytomater
2 ss olivenolje
salt + pepper etter ønske

ca 400 g torsk (filet)
2 ss finhakket bladpersille
noen skiver rød chili

PRØV OGSÅ: Laksesalat med chilimajo og bakte grønnsaker

Annonse

Fremgangsmåte

1. Del fennikel, løk og paprika i tynne skiver, og ha alt i en stor ildfast form sammen med cherrytomatene. Ringle over olivenolje og krydder. Bak i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter. Grønnsakene skal da begynne å bli møre.

2. Ta formen ut av ovnen og fordel torsken mellom grønnsakene. Topp fisken med finhakket persille, chilli, litt pepper og gjerne en klunk ekstra olje. Bak formen videre i ovnen i ca 10 minutter, til fisken er klar.

3. Server med ønsket tilbehør.

PRØV OGSÅ: Hønsesuppe med byggryn

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: