Nudelsalat med sprøstekt tofu
Karbohydrater per porsjon: 56 gram
Fiber per porsjon: 17 gram
Er du skeptisk til tofu? Da håper jeg at du lar deg overbevise til å teste denne retten, og kanskje bli glad i dette proteinrike produktet – akkurat som jeg ble!
Denne nudelsalaten tikker av på alle de viktigste boksene: den er mettende, full av smak, crunchy og fargerik.
Dette trenger du til to porsjoner:
250 gram fast tofu (fra kjøledisken)
1 ss maizena
1 ss raps/solsikke/soyaolje
1 ss sesamolje
1 pose grønnkålmiks (jeg valgte en med gulrøtter og sukkererter)
½ stor eller 1 hel liten mango
½ rødløk
100 g fullkornsnudler
1 fedd hvitløk
2 ss soya (saltredusert)
1 ss riseddik
1 ss sukrinsirup
1 håndfull cashewnøtter
Frisk koriander
PRØV OGSÅ: Deilig tunfisksalat
Slik gjør du:
1) Bland sammen soyasaus, riseddik og Sukrinsirup til en dressing.
2) Ha vasket og kuttet grønnkål i en salatbolle, hell dressingen over og «kna» kålen, slik at den blir mindre trå å tygge. Kutt mango i skiver og løk i ringer og bland med kålen.
3) Tørk tofuen godt med litt kjøkkenpapir og skjær den i passelige terninger. Ha terningene i en skål med maisstivelse og bland godt, slik at alle tofubitene er dekket av et tynt lag.
4) Varm opp matolje og sesamolje i en stekepanne og fres et hakket fedd hvitløk. Ha oppi tofuen og stek på relativt høy varme til bitene er sprø og gylne. Krydre med litt salt, pepper og evt. chiliflak etter ønske.
5) Kok nudler som anvist på pakken og bland sammen nudlene og kålsalaten.
6) Fordel nudelsalaten i middagsskåler og topp med sprø tofu, frisk koriander og salte cashewnøtter. Håper det smaker!
PRØV OGSÅ: Hjemmelaget fiskegrateng for hele familien
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.