Deilig tunfisksalat

Deilig tunfisksalat

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 18.11.21 | Sist redigert: 13.10.22
Karbohydrater: 1 g per 100

Denne tunfisksalaten lager du på under to minutter. Næringsrikt, enkelt og veldig godt!

Sammen med noen kokte egg, litt ruccula og hakkede nøtter blir dette en skikkelig digg lunsj!

Annonse

Tips! Se etter MSC-merket på tunfiskboksene så vet du at tunfisken kommer fra bærekraftig fiske.

Ingredienser

1 boks tunfisk (i vann, ikke olje)
4 ss majones (gjerne hjemmelaget)
1 vårløk/purreløk (bare det grønne)
4-6 skiver sylteagurk (hakket)
Pepper

Deilig tunfisksalat
Foto: Hanne Storhaug Jensen.

Slik gjør du:

  1. Hell av vannet på tunfisken.
  2. Bland majones, tunfisk og sylteagurk. Ha i ønsket mengde hakket løk (bare det grønne).
  3. Smak til med pepper.
  4. Oppbevares i kjøleskap med en holdbarhet på minst fem dager.

PRØV OGSÅ: Rødbethummus med hvite bønner

Miljøgifter i fisk

All fisk inneholder varierende grad av miljøgifter og spesielt fete fisker kan ha høyt innhold. Disse lagres i fettvevet vårt, noe som spesielt kan ha betydning for ammende mødre og deres barn. Fisk bidrar også med viktige næringsstoffer, men mye kan tyde på at kostanbefalingene i for liten grad har fokusert på de potensielle negative effektene av høyt fiskeinntak. Med mer informasjon om både fordeler og ulemper er det lettere for oss forbrukere å ta gode valg for oss selv i hverdagen, og fram til Helsedirektoratet eventuelt endrer anbefalingene sine om fisk kan det være lurt å være litt føre-var, spesielt for unge jenter.

PRØV GJERNE: Ovnsbakt omelett med røkelaks

Annonse

Kilder: Tidsskriftet den norske legeforening

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
3/5 2 tilbakemeldinger
Del: