Laksesalat med chilimajo og bakte grønnsaker

Laksesalat med chilimajo og bakte grønnsaker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 12.06.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 44 gram 
Fiber: 10 gram

Laksesalat med chilimajo er en sunn og enkel middag som kan varieres med de grønnsakene du har liggende i kjøleskapet.

Raske middagssalater som denne, med et godt utvalg fargerike grønnsaker og bakt fisk, er helt perfekt middag når du ikke vet hva du skal spise. Kanskje har du en frossen laksefilet i fryseren og diverse grønnsakrester som trengs å brukes, da er dette et godt middagstips. Bytt gjerne ut grønnsakene med det du har liggende. Her passer det også supert med bakt sopp, gulrot, aspargesbønner og/eller erter.

Annonse

NB! Mengden karbohydrater avhenger av hvilke grønnsaker du velger. Med de grønnsakene jeg har valgt her inneholder retten 44 gram karbohydrater per porsjon (hvorav 10 gram er fiber), men du kan få færre karbohydrater ved å velge andre ingredienser.

PRØV OGSÅ: Rotsalat med egg og tahini

Ingredienser

1 porsjon

½ søtpotet
½ paprika
½ squash
en laksefilet
1 ss sesamfrø
salt og pepper
olivenolje
en god neve spinat og/eller ruccola
1/4 brokkoli

syltet rødløk (kan droppes, eller byttes ut med bakt løk)
1 ss lettmajones
¼ ts sriracha (chilipaste)

Annonse

PRØV OGSÅ: Hjemmelaget fiskegrateng for hele familien

Laksesalat med chilimajo og bakte grønnsaker
Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Fremgangsmåte

  1. Del søtpotet i terninger, og paprika og squash i passe store biter. Ha grønnsakene på en bakeplate, og ringle over olje og salt og pepper. Ha laksen ved siden av grønnsakene og topp med sesamfrø og litt pepper. Bak i ovnen på 220 grader i ca 15-20 minutter.
  2. Del brokkoli i små buketter og damp raskt.
  3. Vend sammen majones og sriracha til chilimajo.
  4. Fordel salat i en skål, og ha over alle grønnsakene og den bakte laksen. Server med chilimajo.

PRØV OGSÅ: Fresh asiatisk gulrotsalat med sesamfrø og egg

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: