Fresh asiatisk gulrotsalat med sesamfrø og egg

Fresh asiatisk gulrotsalat med sesamfrø og egg

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 08.05.22
Karbohydrater per porsjon: 8 gram
Hvorav fiber: 6 gram

Denne asiatiske gulrotsalaten passer perfekt som en rask lunsj, og har så lite karbohydrater at du til og med kan spise den med skive grovt brød ved siden av om du ønsker det.

Dersom du liker salt frokost, er denne også super som en fiberrik, mettende frokostrett, med lavt innhold av karbohydrater. Oppskriften er innmari enkel, og kan knapt kalles en oppskrift, men kombinasjonen er så god!

Annonse

TIPS: Legg til et ekstra kokt egg dersom du ønsker en mer mettende rett.

PRØV OGSÅ: Asiatisk edamamesalat med brokkoli og stekt egg

Ingredienser

1 porsjon

1 egg
1 stor gulrot, evt 2 små
en god neve fersk ruccolasalat
1 ss sesamfrø
en skvis lime
1 ss olivenolje
½ avocado
salt + pepper etter ønske
en neve fersk koriander

PRØV OGSÅ: Grønn salat med erter og brokkoli

Annonse

Fremgangsmåte

  1. Kok egg til ønsket konsistens, jeg liker det smilende.

2. Skrell gulroten og riv den på et rivjern. Vend sammen revet gulrot og ruccola med olivenolje og saften fra lime.

3. Rist sesamfrø i tørr strekepanne til de er gyllene.

4. Topp salat med ristede sesamfrø, avocado, kokt egg, salt, pepper og koriander.

PRØV OGSÅ: Nudelwok med kylling og cashewnøtter

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: