Til deg som har barn med diabetes: Du bør være stolt!

Til deg som har barn med diabetes: Du bør være stolt!

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 01.05.22 | Sist redigert: 29.04.24

Det er få ting som imponerer meg like mye som foreldre til barn med diabetes. Jeg ble spesielt bevisst på dette da jeg var med på et arrangement i regi av Diabetesforbundet Trøndelag hvor mer enn 30 familier deltok.

Felles for disse var at minst et barn i familien hadde diabetes. Det var en flott helg som ga mange nye bekjentskap og ikke minst et innblikk i hvordan andre lever med sin diabetes.

Annonse

Noe av det jeg sitter igjen med fra den helgen, er hvor mye jobb det er for foreldre til barn med diabetes. Og hvor utrolig flinke og engasjerte disse foreldrene er. Jeg er så imponert over styrken deres. En ting er å behandle sin egen diabetes, slik jeg gjør, men disse foreldrene må stå på 24/7 for det kjæreste de har, som har en så individuell og vanskelig sykdom. Og på tross av at de må være fullstendig utslitt av både bekymringer, søvnløse netter og blodsukkerovervåking, så er de likevel positive og optimistiske for framtiden. Jeg er så imponert.

LES OGSÅ: Nei, diabetes type 1 og type 2 er ikke samme sykdom

Rollemodeller

Jeg må innrømme at jeg er bekymret for å selv skulle få barn med diabetes i framtiden, ettersom jeg synes det er vanskelig nok å behandle min egen. Hvordan skal jeg klare å passe på noen andre sitt blodsukker når jeg sliter så mye med mitt. I tillegg tror jeg at jeg vil bekymre meg mye mer for mitt barns blodsukker enn mitt eget, da jeg vil føle et større ansvar for hans/hennes liv. Men det å se disse foreldrene denne helga, hvor godt de takler det og hvor flinke de er; det gir meg håp for at jeg kan klare det samme, dersom jeg skulle havne i en lik situasjon. 

LES OGSÅ: Da Theodor (6) fikk diabetes

Dere inspirerer

Jeg vil rett og slett takke alle foreldre til barn med diabetes (inkludert mine egne) for den fantastiske jobben dere gjør hver eneste dag. Jeg tror ikke dere vet hvor fantastisk flinke og sterke dere er. Dere burde være stolte av innsatsen deres og alt arbeidet dere gjør, fordi dere kjemper en kamp som få kan forstå hvor vanskelig faktisk er. Jeg er mektig imponert over dere, og vil takke for at dere inspirerer meg med deres styrke og utholdenhet.  

Annonse

LES OGSÅ: Slutt å skremme barn med at de får «sukkersyke»

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: