Rotsalat med egg og tahini

Rotsalat med egg og tahini

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 24.04.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 50 gram
Fiber: 16 gram

Lager du en rotsalat med egg til lunsj så har du faktisk fått i deg dine «fem om dagen» I tillegg blir du garantert mett.

Denne fargerike rotsalaten er full av god næring, og passer supert både som lunsj og middag. Egget kan selvsagt byttes ut med annen proteinkilde etter ønske, her passer det fint med både tofu, fisk og kylling.

Annonse

LES OGSÅ: Pai med røkelaks og grønnsaker

Ingredienser

2 porsjoner

½-1 hode kålrot (avhengig av størrelse)
2 store gulrøtter
1 rødløk
½ brokkoli
1 ss olivenolje
salt + pepper
80 g fullkornsris eller brun/rød ris
to gode neve fersk bladsalat (jeg brukte grønnkal og spinat)
2 egg

Tahinidressing:
2 ss tahini
1 ts soyasaus
1 ss riseddik
1 ts sriracha
1 ts honning
Pepper
3-4 ss kokende vann

LES OGSÅ: Lunsjsalat med speilegg og stekt ostelompe

Annonse

Fremgangsmåte

  1. Del rotgrønnsaker, brokkoli og løk i terninger, ringle over olje og krydder, og bak i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter.
  2. Kok ris etter anvisning på pakken.
  3. Fordel kål/salat i to skåler, og skvis over litt sitron.
  4. Vend sammen alle ingrediensene til dressingen, minus vannet. Spe gradvis på med vann til du har en jevn og passe tykk dressing.
  5. Stek egg i litt olje i pannen.
  6. Fordel bakte grønnsaker med ris i hver skål, og topp med egg og dressing.

LES OGSÅ: Omelett med spinat og chevre

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: