Når teknikken svikter

Når teknikken svikter

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 10.04.22

Denne vinteren har jeg fått erfare hvor avhengig jeg har blitt av min kontinuerlige blodsukkermåler. Når den plutselig stoppet å fungere mot mobilen min, fikk jeg litt panikk. Jeg må kunne stole på teknikken!

Jeg har brukt kontinuerlig blodsukkermåler (CGM) siden det kom på markedet i Norge. Det er det viktigste hjelpemiddelet jeg har for min diabetes, og har endre livet mitt til det positive. Jeg er rett og slett avhengig av å ha den koblet til mobilen min og jeg sjekker blodsukkeret veldig ofte. For meg er det en enorm trygghet både i hverdagen og på fritiden. Derfor ble jeg temmelig desperat når mobilen ikke ville lese av blodsukkeret lengre.

Annonse

Oppdatering

Jeg har Iphone og Apple kommer stadig med oppdateringer. Jeg pleier stort sett å oppdatere mobilen når det kommer nye oppdateringer. Det har alltid gått fint tidligere, men ikke denne gangen. Mobilen ville ikke lese av sensoren etter at telefonen var oppdatert med den nyeste softvaren. Jeg fikk litt småpanikk og skiftet sensor for å se om det var den det var noe galt med. Det var det ikke. Mobilen ville fortsatt ikke lese av målingene.

Manuell avlesing

Heldigvis fulgte det med en egen avleser til sensoren som kan brukes istendefor mobil. Jeg fant frem den og den fungerte heldigvis slik at jeg fikk «kontroll» på blodsukkeret igjen. Men nå var det to «dingser» jeg alltid måtte ha med meg: avleser og mobil. Det var uvant. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg glemte den ene eller den andre. Og avleseren var mye mer gammeldags og enkel enn appen på mobilen. Jeg fikk ikke opp de samme funksjonene og den måtte lades veldig ofte. Et i-landsproblem tenker mange, det tenker jeg også. Jeg skal være glad for at jeg hadde en annen mulighet for å lese av når mobilen sviktet, selv om det var mer tungvint.

LES OGSÅ: Få en energiboost denne våren!

Nettverk

Det første jeg gjorde var å legge ut spørsmål på en lukket Facebook gruppe for oss som bruker samme sensor. Slike grupper er veldig nyttige å bruke når jeg har konkrete spørsmål om noen. Folk svarer veldig raskt og deler sine erfaringer. Det var faktisk et par som hadde opplevd det samme som meg, at telefonen ikke ville lese av sensor etter de siste oppdateringene. Dessverre var det ingen som hadde eksakt samme mobil som meg. Likevel forstod jeg det slik at det var flere som hadde opplevd det samme.

Kontaktet produsent

Neste skritt var å kontakte produsenten av sensoren. De har et kundeservisenummer man kan ringe. Jeg traff en veldig hyggelig og hjelpsom dame som prøvde så godt hun kunne. Dessverre hadde hun lite kunnskap om hvordan sensor fungerte opp imot mobil, og null kunnskap om de siste oppdateringene til Apple støtte avlesing av sensoren. Da jeg la på med henne, var jeg like langt. Altså: mobilen fungerte fortsatt ikke.

Annonse

Løsningen

Jeg leste meg frem til at det er en avleser i Iphone som leser av ulike sensorer og som man kan bruke til å betale med. Denne hadde nok sluttet å fungere på min mobil. Om den var ødelagt eller om noe skjedde under oppdateringen, vites ikke. Jeg endte opp med å kjøpe meg en ny mobil fordi jeg har blitt helt avhengig av å lese av sensoren og følge blodsukkeret på mobilen. En dyr avhengighet ble det, men absolutt verdt det. Det var en stor lettelse når jeg endelig kunne lese av sensor med mobilen igjen.

LES OGSÅ: Elsk-hat forhold til sensorvarsler

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: