Gratis mosjon i heimen

Gratis mosjon i heimen

Knut Lorentzen
Jeg heter Knut Lorentzen og er 72 år gammel. Jeg bor på Harestua med kona mi. Vi har to voksne barn, og to barnebarn. Jeg har diabetes type 2, og er opptatt av hvordan man kan leve best mulig med dette. Jeg interesserer meg også for hvordan man kan forebygge følgesykdommer av diabetes.
Publisert første gang: 27.03.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Enten man har diabetes eller ei, så er det viktig å holde seg i form både fysisk og mentalt når man blir eldre. Dørstokkmila blir ofte lengre og lengre. Og sofakroken er god, spesielt om vinteren. 

Flere vi kjenner har nå solgt, eller planlegger å selge huset. De ønsker seg en lettstelt leilighet uten masse vedlikehold, snømåking og gressklipping. For meg er ikke det et alternativ. For det første trives jeg godt i huset vårt, og for det andre så ser jeg på hus og hage som en fin måte å holde seg i form på. Spesielt om vinteren kan det komme «gratistrening» i form av snømåking.

Annonse

LES OGSÅ: Treningslegens «magiske medisin»

Stadig vedlikehold og reparasjoner

Selv om vi har et relativt nytt hus så er det stadig noe som må gjøres. Reparasjoner og vedlikehold kommer fort. I vinter har det vært lite snø, men til gjengjeld skikkelig glatt. Og dermed behov for å strø. 

Når våren kommer tar jeg alltid en runde rundt huset og lager en liste over hvor det er nødvendig å gjøre noe. Det er for det meste utvendige karmlister og terrasserekkverk som får en omgang med skrape, grunning og beis.

LES OGSÅ: Min firbente «diabetesmedisin»

Manglende balanse

Det er ikke noe problem å beise rekkverk på bakkeplan, men å stå på stige er ikke helt greit med diabetes, da blir jeg fort svimmel. Da jeg var yngre (og ikke hadde diabetes) hadde jeg ikke problemer med å stå på et bratt tak og mure pipe og legge takstein, noe som er helt utenkelig for meg å gjøre nå. 

Annonse

Så vidt jeg har klart å finne ut kan manglende balanse ha noe med diabetes å gjøre, ettersom man etter hvert mister følelsen med føttene. Kombinert med dårlig muskulatur i føttene kan dette gi seg utslag i dårlig balanse. 

Så forsøk å utnytte de mulighetene hverdagen gir med «naturlig trening».

LES OGSÅ: Trening med diabetes type 2

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: