Fargerike rotgrønnsaker med byggryn og smakfull chevre
Karbohydrater per porsjon: 38 gram
Fiber per porsjon: 13,5 gram
Dette er en deilig og fargerik rett – rik på fiber, vitaminer og med mange gode smaker!
Dette trenger du:
Til fire porsjoner
150 gram rødløk- 1 stor
150 gram gulrot- 1 stor/2små
150 gram sellerirot- 1/2
150 gram gulbete – 1 stor
150 gram polkabete
150 gram rødbete
300 gram rødkål
300 gram blomkål
1 chili
2 fedd hvitløk
3 ss olje
Flatsalt
Rosmarin
Timian
100 gram byggryn
½ grønnsaksbuljong-terning
200 gram chevre-ost (eller eventuelt feta)
PRØV OGSÅ: Lammegryte med søtpotet
Slik gjør du:
1) Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.
2) Vask, skrell og kutt grønnsakene i biter eller staver av ønsket størrelse.
3) Hakk chili og press hvitløk. Grovhakk urtene og bland chili, hvitløk, urter, olje og flaksalt til en marinade.
4) Fordel grønnsakene på et bakepapirkledd stekebrett, og hell over marinaden. Stek til de er møre – ca. 30 min. Vend på grønnsakene en gang i løpet av steketiden.
5) Mens grønnsakene steker koker du byggryn som anvist på pakken. Tilsett ½ buljongterning i kokevannet.
6) Når grønnsakene er ferdige blandes de sammen med byggrynene og til slutt fordeles chevre-osten over retten før servering.
PRØV OGSÅ: Rotsuppe med karri-kikerter
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.