Halloumi-bowl og bakte rotgrønnsaker
Karbohydrater per porsjon: 43 gram
Fiber: 17 gram
Halloumi-bowl er en middag stappfull av næring og gode smaker.
Halloumi er en fast ost som kan stekes uten at den smelter eller mister fasongen. Det er også en god kilde til proteiner. Er du ikke så glad i halloumi, kan du selvsagt bytte det ut med for eksempel fetaost, eller fisk/kylling etter ønske.
PRØV OGSÅ: Hoisinmarinerte scampi med bakte grønnsaker
Ingredienser
1 porsjon
½ søtpotet
1 rødbete
½ paprika
½ aubergine
1 ss olivenolje
salt og pepper etter ønske
5 valnøtter
1 ss gresskarkjerner
ca 70 g halloumi
en god neve grønnkål
saften av ¼ sitron
en neve spirer
Tahinidressing:
1 ss tahini
1 ts eplesidereddik eller sitronsaft
½ ts honning
kokende vann til ønsket konsistens
pepper
PRØV OGSÅ: Nudelwok med kylling og cashewnøtter
Fremgangsmåte
1. Del alle grønnsakene i mellomstore biter, og ha over på en bakeplate. Ringle over olje og krydder.
2. Bak formen i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter.
3. Lag dressingen. Når du har syre i tahinien vil den tykne, så vend først sammen tahini og eddik/sitron, før du rører inn honning, og deretter sper på med vann til du har en mellomtykk dressing. Smak til med pepper etter ønske.
4. Rist nøtter i tørr panne. Ta de ut og stek så halloumi gyllen på begge sider.
5. Ha grønnkål i en skål og masser den inn med sitron, så den faller litt sammen. Vend inn spirer, og ha så alle de ovnsbakte grønnsakene i skålen. Topp med halloumi, ristede nøtter og frø, og server med dressing.
PRØV OGSÅ: Wok med grønnsaker og sesamlaks
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.