Sukkerfrie pepperkaker

Sukkerfrie pepperkaker

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 30 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 17.12.21 | Sist redigert: 14.10.24
Karbohydrater per 100 gram deig: 29 gram
Fiber per 100 gram deig: 12 gram

Disse sukkerfrie, fiberrike pepperkakene er både crunchy og rike på kryddersmak, akkurat slik pepperkaker skal være!

Endelig jul og tid for å samle familien til baking. Doble gjerne deigen – eller til og med firedoble, dersom du skal bake med familien. Jeg kan love at disse vil få ben å gå på i julen.

Annonse

Dette trenger du:

50 gram smør
50 gram sukringsirup gold
25 gram sukrin gold
50 gram havremel
50 gram siktet hvetemel
1/2 ts natron
1 ts kanel
1/2 ts nellik
1/2 ts kardemomme
1/2 ts ingefær
1/2 ts muskat

Foto: Andrea Jensen Moth

PRØV OGSÅ: Julechai – en spicy chai latte

Slik gjør du:

1) Sett på julemusikk og skru ovnen på 180 grader over- og undervarme.
2) Visp romtemperert smør, sukrinsirup og sukrin gold luftig.
3) Bland alle de tørre ingrediensene og hell over smørblandingen. Bland sammen til en smidig deig, den skal være litt løs, men vil stivne når den får kjøles ned i kjøleskap.
4) La deigen hvile minst en time i kjøleskapet før den kjevles ut. Obs: deigen er litt skjørere enn en vanlig pepperkakedeig, dette er fordi den er sukkerfri og derfor er egget droppet for å beholde sprøheten i kakene.
5) Stek pepperkakene i 5-10 min (avhengig av størrelse) – la dem avkjøles litt på stekebrettet før du flytter dem over på en rist.

PRØV OGSÅ: Deilige havrekjeks til jul

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Annonse
Registrer for nyhetsbrev
4/5 3 tilbakemeldinger
Del: