Pizza med blomkålbunn og serranoskinke

Pizza med blomkålbunn og serranoskinke

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 02.12.21

For deg som ikke spiser mel eller bare har lyst å prøve noe nytt. Med superdigg fyll kan denne fint erstatte en hvilken som helst pizza!

Karbohydrater: ca 3 g per 100

Dette trenger du:

(1 pizza)

Annonse
Registrer for nyhetsbrev

Bunn:

1 lite blomkålhode, bare det hvite (500 g)

2 egg

50 g parmesan

1 ss maisenna

Annonse
Registrer for nyhetsbrev

½ ts salt

Foto: Hanne Storhaug Jensen

Pizzasaus:

1 boks hakkede tomater (400 g)

1 hvitløksfedd, presset eller finhakket

1 ts hvitvinseddik

½ ts rårørsukker

1 ss olivenolje

Salt og pepper etter smak

Topping:

150 g fersk mozzarella

100 g serranoskinke

30 g ruccula

100 g fast hvitost, som norvegia eller jarlsberg

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Skjær av det grønne på blomkålen og kutt den i mindre biter.
  3. Ha blomkål, maisenna, egg, parmesan og salt i en foodprosessor og kjør til du har en glatt masse.
  4. Klem deigen ut på et bakepapir og stek i ca 45 minutter, til den er gyllen. Ta den ut av ovnen og snu den forsiktig over på en rist slik at bunnen vender opp. Stek den 15 minutter til på denne siden. Bunnen skal bli sprø.
  5. Lag tomatsausen. Hell hakket tomat over i et dørslag og la det renne av mye av væsken. Tilsett resten av ingrediensene.
  6. Montér resten av pizzaen. Tomatsaus først, så et lag fast hvitost (f.eks. Jarlsberg). På toppen har du fersk mozzarella.
  7. Stek i 10 minutter, til ostene er smeltet.
  8. Ha ruccula og serranoskinke på toppen rett før servering.  

Til fredagskosen?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 (0 Reviews)
Del: