Plantebasert tex-mex med stekte bønner og maispuré
Karbohydrater per porsjon: 64 gram
Fiber: 15 gram
Denne tex-mex salaten er full av bra næring, og helt plantebasert. Men det er også fullt mulig å servere den med kjøtt om ønskelig.
Her kan du selvfølgelig endre eller legge til diverse taco-elementer, for eksempel passer det bra med både tomatsalsa og/eller guacamole.
TIPS: For å gjøre retten mer mettende, passer det supert å legge til litt fetaost, eller ønsket kjøtt/fisk stekt i spisskummen. Dersom du vil ha en rett med mindre karbohydrater, kan du fint erstatte maispuré med guacamole.
PRØV OGSÅ: Tacofyll: Ovnsbakte bønner og søtpotet
Ingredienser
1 porsjon
½ søtpotet
½ squash
1 ss olivenolje
en god neve bladsalat
en liten neve bønnespirer
120 g sorte bønner
½ ts spisskummen
½ ts paprika
2 ss tomatpuré
2 ss vann
Maispuré:
120 g mais
1 ts revet ingefær
en skvett kokosmelk, eller annen melk etter ønske
1 kvern pepper
Til servering (valgfritt):
Chilimajones
Syltet rødløk
Jalapenjos (kan droppes)
PRØV OGSÅ: Tacobowl med laks
Fremgangsmåte
1. Del søtpotet og squash i skiver, ringle over litt olje, og bak i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter.
2. Ha alle ingrediensene til maispuréen i en mikser, og kjør til du har en jevn pure. Smak til med salt og pepper.
3. Stek bønnene raskt i litt olje sammen med krydder, tomatpuré og vann.
4. Fordel bladsalat i en stor skål, og ha så ovnsbakte grønnsaker, stekte bønner, maispuré og spirer.
5. Før du serverer plantebasert tex-mex kan du eventuelt toppe retten med chilimajones, syltet rødløk og jalapenjos.
PRØV OGSÅ: Ovnsbakt aubergine med sesam-marinade
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.