Deilig tunfisksalat
Karbohydrater: 1 g per 100
Denne tunfisksalaten lager du på under to minutter. Næringsrikt, enkelt og veldig godt!
Sammen med noen kokte egg, litt ruccula og hakkede nøtter blir dette en skikkelig digg lunsj!
Tips! Se etter MSC-merket på tunfiskboksene så vet du at tunfisken kommer fra bærekraftig fiske.
Ingredienser
1 boks tunfisk (i vann, ikke olje)
4 ss majones (gjerne hjemmelaget)
1 vårløk/purreløk (bare det grønne)
4-6 skiver sylteagurk (hakket)
Pepper
Slik gjør du:
- Hell av vannet på tunfisken.
- Bland majones, tunfisk og sylteagurk. Ha i ønsket mengde hakket løk (bare det grønne).
- Smak til med pepper.
- Oppbevares i kjøleskap med en holdbarhet på minst fem dager.
PRØV OGSÅ: Rødbethummus med hvite bønner
Miljøgifter i fisk
All fisk inneholder varierende grad av miljøgifter og spesielt fete fisker kan ha høyt innhold. Disse lagres i fettvevet vårt, noe som spesielt kan ha betydning for ammende mødre og deres barn. Fisk bidrar også med viktige næringsstoffer, men mye kan tyde på at kostanbefalingene i for liten grad har fokusert på de potensielle negative effektene av høyt fiskeinntak. Med mer informasjon om både fordeler og ulemper er det lettere for oss forbrukere å ta gode valg for oss selv i hverdagen, og fram til Helsedirektoratet eventuelt endrer anbefalingene sine om fisk kan det være lurt å være litt føre-var, spesielt for unge jenter.
PRØV GJERNE: Ovnsbakt omelett med røkelaks
Kilder: Tidsskriftet den norske legeforening
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.