Smørtorsk og dampede grønnsaker med sitron
Karbohydrater per porsjon: 17 gram
Fiber: 11 gram
Smørtorsk med dampede grønnsaker passer utmerket hvis du ønsker en sunn middag som er snill med blodsukkeret.
Denne fiskeretten er rask, næringsrik og god hverdagsmat, og med lite karbohydrater og mye fiber får du også en middag som er snill med blodsukkeret. Torsk er en mager fisketype og et av våre beste kilder til jod, men du kan selvsagt bytte ut torsken med en annen fisketype om du ønsker det.
Grønnsakene i denne oppskriften er bare et forslag, og du kan selvsagt variere ettersom det passer deg.
PRØV OGSÅ: Pannestekt ørret med gratinerte squashruller
Ingredienser
2 porsjoner
2 torskefileter a 150 g
1 ss smør
pepper
4 store gulrøtter
en bunt asparges (ca 15 stykk)
150 g aspargesbønner
120 g fersk spinat (ca en mellomstor pose)
2 ss olivenolje
1 ss finrevet sitronskall
salt og pepper
PRØV OGSÅ: Salat med bakt laks og sennepsdressing
Fremgangsmåte
1. Ha torskefiletene i en ildfast form. Topp med smør og pepper, og bak i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter.
2. Del gulrøtter i tynne skiver, asparges og bønner i små biter
3. Kok opp vann i en gryte, og tilsett først gulrøttene. Kok i ca 1 minutt før du tilsetter bønner og asparges. Kok videre i 30 sekunder, og hell så av vannet.
4. Topp grønnsakene i gryten med spinaten, og ha lokket på. La stå i ca 1 minutt, så spinaten faller sammen. Vend inn olivenolje, og smak til med sakt og pepper.
5. Fordel de dampede grønnsakene på to tallerkener, og topp med torsken. Hell over smøret fra den ildfaste formen, og riv over litt sitronskall.
PRØV OGSÅ: Asiatisk fiskesuppe
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.