Lammegryte med søtpotet

Lammegryte med søtpotet

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 31.10.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Fårikålkjøtt kan brukes til så mangt, hva med å lage en deilig og nærende lammegryte?

Dette trenger du:

Karbohydrater: ca 2 g per 100

Ca 1 kg fårikålkjøtt eller annet lammekjøtt med eller uten bein

Annonse

1 stor løk, gjerne med det grønne på

2 cm fersk ingefær, finhakket

1 ts malt gurkemeie

1 ½ ts malt kardemomme

½ ts kayennepepper

Annonse

1 stor søtpotet

1 liter god kraft

Salt

Soyasaus, kan sløyfes

Smør eller olivenolje til steking

Tips! Frys ned alle beinrester fra kylling- og kjøttmiddager. Når du har samlet nok kan du lage deilig kraft, for eksempel etter denne oppskriften (Enkel oppskrift på oksekraft – Lev med diabetes.no). Det går fint an å blande bein fra forskjellige dyr når du lager kraft. Hjemmelaget er både mer næringsrikt og fri fra uønskede tilsetningsstoffer. 

Slik gjør du:

  1. Brun kjøttet godt på alle sider i en jerngryte eller stekepanne. Legg til sides.
  2. Skrap ev bort brente rester fra gryta før du svisjer finhakket løk (ikke det grønne, det sparer du til slutt), hvitløk og ingefær på middels varme til løken er blank og myk.
  3. Ha oppi krydder og la frese med et halvt minutt mens du rører godt. Ha ev i mer olje eller smør slik at det ikke brenner seg i bunn.
  4. Ha det brunede kjøttet tilbake i gryta og hell på kraft. Kok opp og skru ned varmen slik at det småputrer. La stå slik å putre ca halvannen til to timer.
  5. Ha i hakket søtpotet de siste 20 minuttene.
  6. Når gryta er ferdig smaker du til med salt og eventuelt litt soyasaus.
  7. Pynt gjerne med noe grønt på toppen, for eksempel det grønne på en løk eller litt friske urter.
Foto: Hanne Storhaug Jensen

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: