Kreative løsninger for oppbevaring av diabetesutstyr

Kreative løsninger for oppbevaring av diabetesutstyr

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 29.09.21 | Sist redigert: 07.10.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Diabetes tar bokstavelig talt mye fysisk plass når man bruker pumpe og sensor. Jeg ville absolutt ikke vært foruten disse, men i et allerede stappfullt hus må jeg tenke litt kreativt når det kommer til oppbevaring av alt utstyret som medfølger.

Er det én ting jeg har lært etter jeg fikk diabetes, så er det at sykdommen tar plass, både psykisk og fysisk.

Annonse

Jeg liker å ha mine diabetes-ting (reservoar, tilførselskanyler, batteri, plaster, blodsukkerkassetter, sensorapplikatorer ++) lett tilgjengelig, men samtidig ha det ryddig og fint. Selv om jeg dessverre har en litt for god evne til å leve med rot, så er det veldig deilig å få ting ryddig. Og da hjelper det å ha noen fine, og kanskje litt kreative, løsninger for oppbevaring av diabetesutstyr.

Tidligere hadde jeg alt utstyret mitt i en stor kommode sammen med mange andre husstandsartikler. Da vi renoverte stua og kjøkkenet, hadde vi et stort ønske om å ha en spisestue. Det gjorde at vi ikke fikk plass til kommoden. Så da måtte min kreative side komme fram. 

LES OGSÅ: Diabetes – en stille tsunami

Diskré oppbevaringsløsning

Det jeg har ordnet nå er en puff som jeg har fylt opp med alt diabetesutstyret mitt. Jeg har litt på soverommet og i veska også, men puffen er «lageret» mitt. Den passer godt inn rundt stuebordet, som er en fordel ettersom det er her jeg oftest trenger det. I tillegg er puffen en diskré oppbevaringsløsning som tar liten plass.

Ulempen er at det fort blir litt uorganisert og det hender jeg må grave litt for å finne det jeg trenger. Men som en midlertidig løsning, mens vi fortsatt holder på med oppussing, fungerer det utmerket.

Annonse
Boks til oppbevaring av diabetesutstyr
Foto: Maria Schmidt

Søt kurv

Til oppbevaring av blodsukkermåleren min, som jeg bruker mest, har jeg en søt kurv. Den fyller jeg også med annet overflødig «rot» som kosttilskudd, håndkrem og lignende. Kurven står framme på stuebordet faktisk; lett tilgjengelig og søt å se på.

Hvor kreative disse løsningene er kan diskuteres, men til å være en generelt ganske lite oppfinnsom person er jeg veldig fornøyd.

Boks til oppbevaring av diabetesutstyr
Foto: Maria Schmidt

Har du noen kreative løsninger for oppbevaring av diabetesutstyr?

LES OGSÅ: Viktig diabetesutstyr på tur

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
1/5 2 tilbakemeldinger
Del: