God sommer med diabetes

God sommer med diabetes

Knut Lorentzen
Jeg har diabetes type 2, og er opptatt av hvordan man kan leve best mulig med dette. Jeg interesserer meg også for hvordan man kan forebygge følgesykdommer av diabetes.
Publisert første gang: 25.08.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Jeg har som tidligere nevnt hatt diabetes type 2 i mange år og er godt vant til utfordringer som dukker opp, enten det er på grunn av mat til spesielle sesonger eller andre ting. Tidligere så har vi alltid vært på en ferietur til utlandet i løpet av sommeren, men de to siste årene har det blitt Norgesferie.

I år har turen gått til Beitostølen, et område med flere restauranter som har spesialisert seg på hjemmelaget mat, laget fra bunnen av. Det er gjerne sunn mat, uten alt for mange tilsetningsstoffer.

Annonse


En av våre favoritter er Haugseter , som ligger litt inne på fjellet på veien over mot Gudbrandsdalen. Denne gangen valgte vi elgkarbonader med husets hjemmebakte brød, det smakte nydelig og var
ikke «nei mat» for en diabetiker.

Lettere med drikke

Sukker er ikke så vanskelig å oppdage. Når det gjelder drikke, så er det jo safe å velge sukkerfri brus eller vann, men jeg har også oppdaget at det blant annet finnes flere hvitviner med lavt sukkerinnhold. Det må jo være mulig å kose seg litt på ferie, bare man er oppmerksom. Og at det ikke
blir for mange glass.

LES OGSÅ: 5 tips til en varm sommerferie

Hvis man tar en tur innom Vinmonopolet er det hjelp å få. På prisetiketten er det et symbol som angir hvor mye sukker det er i den enkelte vintypen. Er du i et polutsalg er det bare å spørre betjeningen. Er du langt fra et utsalg er et bare å gå inn på vinmonopolet.no og starte en chat og få informasjonen du trenger der.
Du kan også se på diabetes.no. Der finner du tabeller med både hvite, røde og musserende viner, og de som har lavest sukkerinnhold er i fete typer.

LES OGSÅ: Hvordan diabetes har påvirket synet mitt

Annonse

Sommerferie i utlandet

Det å reise i fremmede land med diabetes burde heller ikke være noe problem. Det er alltid flere ting å velge imellom og man trenger jo ikke gå for de heftigste dessertene. Men det kan jo være lurt å
sjekke hva f.eks. «uten sukker» heter på spansk, italiensk osv. Det kan være greit å vite hva det heter på det lokale språket når du står i matbutikken og ingen av de ansatte snakker et ord engelsk.

God sommer!

LES OGSÅ: Varme dager og diabetes

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: