Vietnamesiske sommerruller med scampi og peanøttdipp
Karbohydrater per sommerrull (4 biter): 14 gram
Fiber per sommerrull: 1,5 gram
Karbohydrater per spiseskje peanøttdip: 6 gram
Fiber per spiseskje peanøttdip: 0,5 gram
Sommerruller eller ferske vårruller er en lett og frisk rett som passer ypperlig både som forrett og som lett hovedrett. Disse består av sprø grønnsaker, scampi og en spennende kombinasjon av urter for den autentiske smaken!
Dette trenger du:
Til fire porsjoner
10 firkantede rispapir (jeg brukte i strl. 22×22 cm)
300 gram kokt scampi
150 gram vermicelli risnudler (tynne risnudler)
1 hjertesalat
½ agurk
2 gulrøtter
2 vårløk
Mynte
Thaibasilikum
Koriander
2 ss peanøttsmør
1 dl vann
1 ss soyasaus
3 ss hoisinsaus
1 ss mangochutney
1 hvitløksfedd, finhakket
PRØV OGSÅ: Oppskrift på Thai-inspirert kyllingsuppe
Slik gjør du:
1. Vask og kutt grønnsakene i strimler. Kok risnudlene som anvist på pakken og skyll i kaldt vann.
2. Bland ingrediensene til dippen og sett denne kaldt mens sommerullene lages.
3. Ha klart en stor skål eller dyp tallerken med lunket til varmt vann.
4. Dypp et ark i vannet og legg det på en skjærefjøl. Legg risnudler, en rad med scampi, grønnsaker og litt av hvert urt langs en av sidene på rispapiret. Rull stramt og pass på at kanten kleber seg godt. Skjær rullen forsiktig i fire biter og plasser dem oppreist på et fat.
5. Server de ferske vårrullene med dipp i små skåler, slik at alle kan dyppe selv.
PRØV OGSÅ: Pasta med tomat, fetaost og kylling
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.