Grønn salat med erter og brokkoli
Publisert første gang: 28.07.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 31 gram
Fiber: 21 gram
Denne salaten er stappfull av fiber, vitaminer og mineraler, og er en perfekt lett lunsj. Du kan selvsagt tilsette annet protein enn kikerter eter ønske, for eksempel et kokt eller stekt egg, laks, kylling eller ost.
Dette trenger du:
1 porsjon
½ stykk hjertesalat, i strimler
En god neve bladsalat (spinat / ruccola etc)
En neve bønnespirer
En skive sitron
½ pakke kikerter
80 g erter
1/3 brokkoli
8-12 stykk cherrytomater (avhengig av str)
1 ss sesamfrø
1 ss gresskarkjerner
1 ss olivenolje
Fersk basilikum (kan droppes)
PRØV OGSÅ: Proteinrundstykker med frø og yoghurt
Slik gjør du:
- Fordel salaten i en skål sammen med bønnespirer, og topp med kikerter og sitronsaft.
- Del brokkolien i små buketter, og gi dem et raskt oppkok, ca 1 minutt. Tilsett ertene så de tiner, og ha så grønnsakene over salaten.
- Rist frø i tørr stekepanne.
- Del tomat i biter, og topp salaten med tomat, rista frø, olivenolje, salt og
pepper etter ønske og en neve fersk basilikum.
PRØV OGSÅ: Eggerøre med sopp og tomat
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.