Linsekake med gresskar

Linsekake med gresskar

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 09.06.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
556 kcal, 98 g karbohydrater, 39 gram protein og 3 gram fett

Min store oppdagelse på matfronten i 2021, er baking med rå linser. Jeg har totalt dilla og baker flere brød og kaker i uka. For tiden en det linsekake med gresskar som går på repeat.

Linser er gunstig for blodsukkeret og gir liten blodsukkerstigning til tross for at de inneholder en del karbohydrater. Jeg har tidligere skrevet et innlegg om bønner og linser som du kan lese her.

Annonse

Det var en venninne av meg som tipset meg om en amerikansk blogger som bakte med rå linser. Jeg sjekket ut bloggen og bestemte meg for å teste noen av oppskriftene. Etter den gang, har jeg laget mine egne oppskrifter basert på de jeg fant på bloggen. Jeg har lagt til og trukket fra ingredienser i jakten på den perfekte oppskriften.

Den jeg alltid kommer tilbake til, er oppskriften med gresskar og pepperkakekrydder. Den blir velsmakende og saftig hver gang. Den minner om tradisjonell krydderkake for dem som kjenner til den. Likevel smaker den annerledes og er mer saftig.

Du trenger:

150 gram rå brune linser
1 dl kaldt vann
150 gram raspet gresskarkjøtt
5 gram bakepulver
20 gram potetmel
10 suketter oppløst i 4 ss kokende vann
20 gram sukrin gold
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts ingefær
1 ts nellik
1 ts salt

Slik gjør du:

Bløtlegg linsene i rikelig med vann i minst fire timer. Skyll dem godt og sil av vannet.

Ta linsene i en romslig bolle eller blender, sammen med 1 dl kaldt vann. Bruk en blender eller en kraftig stavmikser til å knuse linsene helt til du får en grøtete masse.

Annonse

Tilsett resten av ingrediensene og rør godt sammen.

Hell røren i en brødform som rommer 1 liter. Stekes i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter.

Husk at ovner steker ulikt og det kan være du trenger kortere eller lengre tid.

Ta kaken ut av formen og plasser på rist. Den bør hvile i minst en halvtime før du skjærer i den for at den ikke skal bli deigete.

Jeg er glad i brød og kaker som er deigete og må som regel skjære meg en bit umiddelbart etter den er ute av ovnen. Dette er selvfølgelig smak og behag.

Smaker nydelig «bar», men er også god med smør eller syltetøy på. Jeg pakker den inn i et linklede og oppbevarer den i kjøleskapet. Den holder seg saftig i tre fire dager. Den kan også fryses. Jeg pleier å varme den litt i mikrobølgeovnen eller brødrister fordi jeg foretrekker den lun.

Håper du liker den like godt som jeg gjør. Den er gunstig for blodsukkeret og inneholder sunne ingredienser.

Linsekake med gresskar
Foto: Kristi Herje Haga

Vel bekomme!

PRØV OGSÅ: Himmelsk god avocadokake

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: