Asiatisk salat med tofu og peanøttsaus
Publisert første gang: 16.06.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 65 gram Fiber: 15 gram
Denne skåla er stappfull av bra næring, og et topp alternativ som helt plantebasert middag. Her kan du selvfølgelig bruke de grønnsakene du selv liker best. Jeg hadde tilfeldigvis jordskokk, så jeg bruke det, men det kan fint droppes eller byttes ut med noe annet. Både squash, løk og brokkoli vil for eksempel også passe helt supert.
Tips: Ønsker du en rett med lavere innhold av karbohydrater, kan du fint droppe risen.
Dette trenger du:
Til en porsjon:
1 liten rød paprika
2 stykk jordskokk
½ aubergine
2 stykk sjampinjong
1 ss olivenolje
Salt og pepper etter ønske
40 g fullkornsris (tørr)
1 neve fersk spinat
3 reddiker
125 g fast tofu
1 ss soyasaus
½ ts paprikakrydder
1 ts sesamfrø
Peanøttsaus:
1 god ss peanøttsmør
1 ts riseddik eller eplesidereddik
1 ts sriracha (chilisaus)
Vann til ønsket konsistens
LES OGSÅ: Ovnsbakt laks med rotgrønnsaker
Slik gjør du:
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Del alle grønnsakene i mellomstore biter, ha dem på en bakeplate og ringle over litt olje og krydder. Bak i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter.
- Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Juster med vann til du har en relativt flytende peanøttsaus.
- Press litt vann ut av tofuen ved å ha den i et kjøkkenhåndklede eller litt
tørkepapir. Del i tykke skiver. Ha skivene i en skål og ringle over soyasaus, sesamfrø og paprikakrydder. Vend skivene så de er dekkes av soyamarinade. Stek i varm panne til tofuen får en gyllen skorpe. - Fordel spinat, ris, ovnsbakte grønnsaker og tofu i en stor skål. Topp med skiver av reddik og peanøttsaus.
LES OGSÅ: Hoisin-stekt ørret med ris kokt i kokosmelk
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.