Ostekake i glass, en søt og frisk dessert

Ostekake i glass, en søt og frisk dessert

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 11.05.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Ostekake er en favoritt hos mange, og det med god grunn. Sprø bunn, kremet ostemasse og noe friskt på toppen. Den tradisjonelle ostekaken inneholder derimot også mye karbohydrater, men med enkle grep kan du forvandle den til en sunn dessert med færre karbohydrater og mer kostfiber!

Karbohydrater per porsjon: 20 gram
Fiber per porsjon: 6 gram

Dette trenger du:

Til 3 porsjonsglass:

Annonse

60 gram lettkokte havregryn (ca. 1 dl)
20 g meierismør
20 gram Sukrinsirup (eller tilsvarende fibersirup)
1 liten klype flaksalt
150 gram kesam vanilje (uten tilsatt sukker)
150 g kremost naturell
1 ts sitronsaft
Et par dråper stevia vanilje (smak til)
Friske bær etter ønske (jeg brukte et par oppkuttede jordbær per glass)

PRØV OGSÅ: Mango- og banansorbet

Slik gjør du:

1. Smelt smør sammen med sirup og salt i en liten kjele, panne eller i mikrobølgeovn. Tilsett havregryn når det har smeltet og bland sammen massen. Fordel i tre glass og sett kjølig mens du lager ostemassen.
2. Ha kesam og kremost i en bolle og visp til en klumpfri masse. Smak til med sitronsaft og stevia (eller tilsvarende søtning + et par dråper vanilje-essens). Fordel ostemassen over bunnen.
3. Kutt opp litt frisk frukt eller noen bær og dander på toppen av dessertene.

Tips:

Hvis du er typen som foretrekker gelé på toppen av ostekaken, kok opp ½ sukkerfri saft med 1 dl vann og rør ut 3 plater bløtlagt gelatin i den varme saften. Hell geléen over ostemassen og sett kaldt til det har stivnet!

PRØV OGSÅ: Oppskrift på saftig, sukkerfri brownies

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: