Middags-bowl med grønnkål, bakte grønnsaker, spicy tofu og ingefærdressing
Denne mettende bollen er supernæringsrik og smart middag, som bidrar med mye av alt som er bra! Du kan selvsagt bytte ut grønnsakene etter hva du har og liker.
Karbohydrater per porsjon: 50 gram, fiber: 20 gram
Ønsker du en rett med færre karbohydrater, kan du droppe quinoa og søtpotet, og heller legge til flere bakte grønnsaker som for eksempel aubergine, squash og løk, samt litt ristede frø og/eller nøtter.
Dette trenger du:
Til en porsjon:
En god neve grønnkål
En skvis sitron
40 g quinoa (ukokt)
½ søtpotet
3 mellomstore sjampinjong
½ paprika
¼ brokkoli
1 ss olivenolje
Salt + pepper
Ca 100 g fast tofu
1 ts sriracha
1 ss soyasaus
1 ts sesamfrø
Dressing:
2 ts tahini
½ ts sriracha (chilipaste)
½ ts honning
1 ts riseddik eller eplesiddik
1 ss revet ingefær
Vann
PRØV OGSÅ: Lammesal med urter og sennep
Slik gjør du:
- Del søtpotet, paprika, sopp og brokkoli i biter. Ha på en bakeplate, og ringle over litt olivenolje, salt og pepper.
- Vend sammen en marinade til tofuen av sriracha, soyasaus og sesamfrø.
Press litt vann ut av tofuen, og del i terninger på ca 1×1 cm. Vend i marinaden, og ha tofuen på bakeplata sammen med grønnsakene.
Bak grønnsaker og tofu i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter (gjerne på
varmluft og/eller grillelement), til tofuen har fått en sprø skorpe og
grønnsakene er myke.
- Skyll quinoa og kok i dobbel mengde vann.
- Ha grønnkål i en skål og vend inn litt sitronsaft. Masser grønnkålen lett så den blir frisk og grønn, og ikke så hard.
- Vend sammen tahini, honning, sriracha, revet ingefær og pepper. Spe på med vann til du har en relativt rennende dressing.
- Topp grønnkålen med quinoa, bakte grønnsaker, tofu og dressing.
PRØV OGSÅ: Asiatisk salat med mango, gulrot og feta
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.