Hoisin-stekt ørret med ris kokt i kokosmelk
En deilig asiatisk fiskerett, proppfull av farger, spennende smaker og god næring! Fet fisk, som ørret, inneholder viktige omega-3 fettsyrer, samt vitamin D og protein. Vi er rådet til å spise 200 gram fet fisk i uken, og med denne middagen er man godt på vei.
Næringsinnhold:
Karbohydrater per porsjon: 58 gram
Fiber per porsjon: 8 gram
Dette trenger du:
Til 4 porsjoner:
4 ørretfileter
250 gram fullkornsris
1 boks kokosmelk (400 ml)
1 dl vann
1 mango
2 små/1 stor avokado
2 gulrøtter
½ agurk
1 pose edamamebønner
2 vårløk
4 ts Hoisinsaus
Et par never peanøtter
Sesamfrø
Koriander
Syltet rødløk:
2 dl vann, 1 dl eddik, 1 dl sukker, 2 rødløk
PRØV OGSÅ: Soyamarinert laks med ingefær og sesamfrø
Slik gjør du:
1. Start med å lage syltet rødløk. Kutt løk i tynne skiver eller ringer. Kok opp laken av vann, eddik og sukker. Skru av varmen når det når kokepunktet og legg løken oppi laken. La løken trekke i minimum en halvtime (resultatet blir aller best om den syltede løken lages noen timer i forveien og oppbevares i kjøleskapet frem til den skal spises).
2. Sett ovnen på 180 grader, over- og undervarme. Legg ørretfiletene i en ildfast form og smør ca. 1 ts Hoisinsaus på hver av filetene. Strø litt sesamfrø over og la fisken steke midt i ovnen i ca. 15 min.
3. Kok risen i kokosmelken + 1 dl vann. I mellomtiden tilberedes resten av grønnsakene.
4. Rens edamamebønnene ved å helle varmt vann over de frosne belgene, slik at de tiner, før du presser ut bønnene i en skål.
5. Skjær gulrot og agurk i fine strimler, avokado og mango i terninger og vårløk i tynne ringer.
6. Server retten i skål med kokos-ris i bunnen, og fisk og grønnsaker oppå. Topp bollen med en liten neve peanøtter, et dryss sesamfrø, samt masse frisk koriander.
PRØV OGSÅ: Ovnsbakt laks med rotgrønnsaker
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.