Sellerirotsuppe med rista kikerter og grønnkålchips

Sellerirotsuppe med rista kikerter og grønnkålchips

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 28.04.21 | Sist redigert: 29.04.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Suppe med den rette toppingen er nydelig middag. Denne suppen er rustikk og skikkelig tilfredsstillende på smak, laget på potet og sellerirot som er ovnsbakt først. Kikerter som topping bidrar med både protein og fiber, og sammen med grønnkålen er dette en skål full av bra næring.

Karbohydrater per porsjon: 60 gram Fiber: 20 gram

Følger du oppskriften slik det står her, er den helt plantebasert. Det smaker
godt med litt revet parmesan eller litt créme fraiche på toppen, dersom du har lyst på det.

Annonse

Dette trenger du:

2 porsjoner:
4 mellomstore poteter
Ca 300 g sellerirot
2 fedd hvitløk
1 boks kikerter
1 ts paprikakrydder
To god never grønnkål
1 ss olivenolje
Salt + pepper
1 gul løk
2 stilker stangselleri
6-8 dl grønnsaksbuljong

PRØV OGSÅ: Wrap med fiskekake og syltet rødløk

Slik gjør du:

  1. Vask poteten, og behold skallet på. Del potet og sellerirot (uten skall) i
    terninger på ca 1×1 cm. Ha grønnsakene på en bakeplate, og fordel kikerter med paprikakrydder over ved siden av, og grønnkål for seg. Ha to fedd hvitløk (i skall) på bakeplaten med grønnsakene før de går i ovnen. Ringle over olje, salt og pepper og bak i ovnen på 220 grader.
  2. Pass på grønnkålchipsen, da den behøver kortere tid enn resten. Litt avhengig av ovnen, er den ferdig og sprø etter 5-7 minutter. Ta ut denne, og la resten stå til potet og sellerirot er myke, ca. 10 minutter til.
  3. Del løk og selleri i små biter, og kok opp i en gryte med grønnsakskraft.
  4. Ha ovnsbakt potet, selleri og hvitløk (ta av skallet) i gryta, og gi et raskt
    oppkok.
  5. Kjør suppen med stavmikser, og juster med mer vann etter ønsket konsistens (jeg liker den tykk).
  6. Topp suppen med rista kikerter og grønnkålchips.

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt laks med rotgrønnsaker

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: