Salat med kikerter, stekte grønnsaker, blåmugg og sennepsdressing

Salat med kikerter, stekte grønnsaker, blåmugg og sennepsdressing

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 14.04.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Denne salaten passer supert både til lunsj og middag, og kan enkelt gjøres helt plantebasert ved å droppe osten, eller endres i ulike utgaver ved å bytte ut blåmuggost med for eksempel fetaost eller et stekt egg. Bruk gjerne andre
grønnsaker enn sopp, gulrot og tomat. Det passer supert med stekt squash, paprika og/eller løk også.

Karbohydrater per porsjon: 34 gram Fiber: 17 gram

Dette trenger du:

1 porsjon:

Annonse

En god neve bladsalat / grønnkål etter ønske

3 mellomstore sjampinjong
1 stor gulrot
10 stk cherrytomater
½ pakke kikerter (ca 120g)
1 ss olivenolje
Salt + pepper
30 g blåmuggost
1 ts tahini
½ ts honning
2 ts sennep
En skvis sitronsaft + litt vann

PRØV OGSÅ: Wrap med fiskekake og syltet rødløk

Slik gjør du:

  1. Del sopp og gulrot i skiver. Stek sopp i tørr panne til den slipper væske og
    begynner å bli gyllen. Ha så i gulrot i skiver, cherrytomat og kikerter, og stek videre med litt olje til gulroten er mør. Smak til med salt og pepper.
  2. Ha salat / grønnkål i en skål og vend inn litt sitronsaft.
  3. Vend sammen tahini, sennep, sitronsaft og honning. Spe på med vann til du har en relativt rennende dressing.
  4. Topp salaten med stekte grønnsaker og kikerter, blåmuggost og dressing.

PRØV OGSÅ: Rødbetesalat med sort kokosris og speilegg

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: