Salat med kikerter, stekte grønnsaker, blåmugg og sennepsdressing
Publisert første gang: 14.04.21
Denne salaten passer supert både til lunsj og middag, og kan enkelt gjøres helt plantebasert ved å droppe osten, eller endres i ulike utgaver ved å bytte ut blåmuggost med for eksempel fetaost eller et stekt egg. Bruk gjerne andre
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Denne salaten passer supert både til lunsj og middag, og kan enkelt gjøres helt plantebasert ved å droppe osten, eller endres i ulike utgaver ved å bytte ut blåmuggost med for eksempel fetaost eller et stekt egg. Bruk gjerne andre
grønnsaker enn sopp, gulrot og tomat. Det passer supert med stekt squash, paprika og/eller løk også.
Karbohydrater per porsjon: 34 gram Fiber: 17 gram
Dette trenger du:
1 porsjon:
En god neve bladsalat / grønnkål etter ønske
3 mellomstore sjampinjong
1 stor gulrot
10 stk cherrytomater
½ pakke kikerter (ca 120g)
1 ss olivenolje
Salt + pepper
30 g blåmuggost
1 ts tahini
½ ts honning
2 ts sennep
En skvis sitronsaft + litt vann
PRØV OGSÅ: Wrap med fiskekake og syltet rødløk
Slik gjør du:
- Del sopp og gulrot i skiver. Stek sopp i tørr panne til den slipper væske og
begynner å bli gyllen. Ha så i gulrot i skiver, cherrytomat og kikerter, og stek videre med litt olje til gulroten er mør. Smak til med salt og pepper. - Ha salat / grønnkål i en skål og vend inn litt sitronsaft.
- Vend sammen tahini, sennep, sitronsaft og honning. Spe på med vann til du har en relativt rennende dressing.
- Topp salaten med stekte grønnsaker og kikerter, blåmuggost og dressing.
PRØV OGSÅ: Rødbetesalat med sort kokosris og speilegg
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.