Havrescones med rosin og aprikos

Havrescones med rosin og aprikos

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 25.03.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Disse sconesene er nydelige å lage store porsjoner av å ha i fryseren for deilig og næringsrik frokost og lunsj. Passer med alt av pålegg, min favoritt er hvitost og et kokt egg ved siden av. Med både havre, nøtter og frø, er disse rike på fiber og vil holde deg god og mett lenge.

Karbohydrater per rundstykke: 40 g Hvorav fiber: 8 g

Dette trenger du:

Til 12 store scones

Annonse

8 dl havregryn
2 dl fint speltmel / hvetemel
3 dl grovmel etter ønske
0,5 dl solsikkefrø
0,5 dl gresskarkjerner
100 g valnøtter
50 g rosiner
75 g tørket aprikos
1 ts salt
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1/2 ss bakepulver
500 g yoghurt naturell
½ dl rapsolje
4-5 dl melk

LES OGSÅ: Oppskrift på müsliboller med krydder

Slik gjør du:

  1. Vend sammen alle de tørre ingrediensene.
  2. Finhakk tørkede aprikoser, og vend rosin og aprikos inn i det tørre.
  3. Vend sammen yoghurt, melk og olje, og vend så det våte inn i det tørre.
  4. Juster eventuelt med mer melk, til du har en fast men fuktig røre.
  5. Form ca 12 scones med skje og plasser rett på en bakeplate.
  6. Stek sconesene til de er gyllene, i ca 15 minutter.
  7. Avkjøl og server, eller putt rett i fryseren.

LES OGSÅ: Proteinrundstykker med frø og yoghurt

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: