Tips til hvordan overleve lockdown

Tips til hvordan overleve lockdown

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 17.02.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Det er ustabile tider. Landet stenger ned. Det åpnes opp, det åpnes delvis opp og stenger ned igjen. Jeg har samlet noen tips til hva man kan gjøre for å overleve isolasjon og lockdown.

Kanskje du ikke har motivasjonen, men TID er noe det fleste av oss har til å trene nå som vi stort sett er hjemme. At treningsstudioene ikke er åpne, er ingen hindring. Kom deg ut i naturen eller bruk stuegulvet hjemme. Bruk brusflasker med vann som vekter, for mange holder det å starte med egen kroppsvekt som motstand. Du finner masse tips og motivasjon på YouTube og andre steder på nett og for eksempel Instagram.

Annonse

Ny hobby

Hva med å finne deg en ny hobby? Nå er absolutt tiden for det. Jeg ser i sosiale medier at strikking er populært. Garn kan kjøpes på nett og veiledningsvideoer finner du på nett. Enkle oppskrifter er gratis på nett. Eller hva med å lage en grønn lunge i boligen din?

Så lenge du er mye hjemme er det lett å passe på at plantene får den omsorgen de krever. Selv har jeg fått sansen for naturvin. Jeg har deltatt på online-kurs med vinsmaking. Kjempegøy!

LES OGSÅ: Slik går det med våre bloggere i koronakrisen

Pusse opp

Nordmenn ligger i verdenstoppen når det gjelder oppussing. Og jeg vil tro vi fortsatt topper listen nå under pandemien. Men har du gått i tankene om å male et rom eller gjøre andre oppgraderingen, er tiden inne for det.

Det kan også bidra til at du nyter tiden hjemme litt mer og at du blir mindre lei. Selv er jeg ganske lei av å se på de samme veggene etter ett år med hjemmekontor. Jeg har lyst å pusse opp soverommet mitt i løpet av våren.

Annonse

Rydde i skap og bod

Rydding er kjedelig. Men nå har vi ingen unnskyldning! Gå gjennom bortgjemte skapt og boder og dra frem klær og ting du ikke har brukt eller sett på årevis. Kanskje finner du noen gamle skatter du vil ta i bruk igjen? Eller du kan selge dem og tjene noe på ryddejobben?

LES OGSÅ: Korona, karantene og kronisk sykdom

Bruke tid på å lage god mat

Å bruke tid på kjøkkenet er noe jeg er glad i. På dager jeg har god tid, lager jeg gjerne ekstra god varm lunsj. Jeg baker brød flere ganger i uken og lager stort sett all mat fra bunn. Jeg har mer tid til å se på oppskrifter på nett og prøve meg frem. Det finnes også mange online matkurs det er mulig å delta på, på alle mulige nivåer og matfelt.

Møte venner og familie digitalt

Vi kan ikke møte andre og i alle fall ikke gå på fest. Jeg savner å drikke vin med venner og gå ut på bar og restaurant. Løsningen har vært å logge seg på FaceTime, Snap, Zoom eller Teams med venner og drukket vin sammen der. Det er IKKE det samme som å møtes fysisk, men bedre enn ingenting. Dette her jeg gjort ganske ofte og det er veldig hyggelig. Da savner jeg sosial omgang litt mindre.

LES OGSÅ: Brev til min familie

Kom deg ut

Jeg hadde som nyttårsforsett å trene ute et par ganger i uka. Jeg er mest glad i å trene inne, men med korona har det blitt altfor mye tid inne. Har du hjemmekontor anbefaler jeg å komme deg ut på små gåturer et par ganger per dag for å lufte hodet og få kroppen i bevegelse.

Hva er ditt beste tips for å ha det bra i lockdown?

LES OGSÅ: Optimisme for 2021

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: