Optimisme for 2021

Optimisme for 2021

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 28.01.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Nå som 2021 har tatt fatt, er det naturlig å sette seg nye (eller gamle?) mål og forsøke å gjøre endringer i livet til det bedre. For meg er dette en tid både for å reflektere over det siste året. Men også for å sette meg nye mål.

Det er kanskje ikke mange som sitter igjen med følelsen av takknemlighet etter 2020. Men personlig har jeg all grunn til å være nettopp det. Ikke bare fordi jeg har vært skånet for koronaens herjinger, men også fordi jeg har en sykdom som ikke hindrer meg i å nå mine mål og drømmer. Dét er noe å være veldig takknemlig for, og det håper jeg det er flere der ute som også kjenner på.

Annonse

Jeg vet at alle dessverre ikke er like heldige som meg, og jeg prøver å ikke ta det for gitt hvor godt jeg faktisk har det. Jeg er utrolig heldig som bor i Norge og har all den hjelpen jeg trenger for å få et godt liv med sykdommen. Det betyr ikke at det å leve med diabetes er problemfritt, så absolutt ikke. Men sykdommen stopper meg ikke i å nå mine mål.

Fullført nyttårsforsett

Jeg fikk kjenne på mestringsfølelsen i året som var. Da jeg satte meg et mål om å gå 52 (forskjellige) fjellturer. Jeg er stolt over at jeg fullførte nyttårsforsettet med god margin. Og det var ikke så vanskelig som man kanskje skulle tro. Jeg tror den eneste forskjellen mellom meg og en frisk person i å nå det målet, er at jeg må planlegge turen nøyere og ha en litt tyngre sekk.

Jeg gikk de fleste turene alene. Da er det spesielt viktig å melde ifra om hvor man går. Men det håper jeg alle gjør uansett om man har en diagnose eller ikke. Dette nyttårsforsettet har gitt meg større glede av å farte i naturen. Og det har en flott effekt på blodsukkeret også.

Optimisme for 2021

Viktigheten av å ha med følingsmat på tur:o)
Foto: Maria Schmidt

LES OGSÅ: Slik ble nyttårsforsettet til en livsstilsendring

Optimisme og nytt forsett for 2021

Uten å underdrive de vonde hendelsene i 2020, så finner jeg trøst i å tenke på at midt blant alle nedturer, finnes det som regel noen (t)oppturer. Jeg tror at vi med diabetes kan klare alle målene vi setter oss, på lik linje som alle andre. Så lenge vi sørger for nøye planlegging, en god dose motivasjon og en litt tyngre sekk (hvis målet er som mitt; toppturer). For min del var det godt at 2020 ga nok en bekreftelse på at diabetes ikke er en hindring i å nå mine mål.

Annonse

Jeg går inn i 2021 med optimisme og et mål om å klare å bestige de Syv Søstre på én dag. Jeg er nok et godt stykke unna å klare det slik formen er i dag. Men med riktig trening og nok motivasjon beholder jeg håpet. Hvis det er noen av dere som leser som har klart det, vil jeg gjerne høre din erfaring!

Hva er nyttårsforsettet ditt?

LES OGSÅ: Murphys lov styrer diabetesen

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: