Livet med diabetes: 3 ting jeg er takknemlig for

Livet med diabetes: 3 ting jeg er takknemlig for

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 24.09.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Det sies at latter forlenger livet, og at det er den beste medisinen. Det er kanskje ikke noe som vil ha god effekt mot virus og sykdommer, men en god effekt på livskvalitet i hverdagen. Og selv om livet med diabetes til tider er krevende, så er det likevel en annen medisin som for meg er minst like viktig (foruten insulin), og det er takknemlighet.

Annonse

Jeg har skrevet litt om dette før, men ettersom takknemlighet er noe jeg mener både er veldig viktig og undervurdert, er det noe jeg ikke får nok av å prate (eller skrive) om.

LES OGSÅ: Kunsten å være takknemlig

Lært fra min mor

Det er moren min som er inspirasjonen for dette innlegget. Det er nemlig hun som i mange år har sagt tre ting hun er takknemlig for før hun legger seg hver kveld.  Det skal ikke være de samme tingene hver dag (for eksempel barna, ektemannen etc.). Men det skal være ting som har skjedd i løpet av dagen.

Dette er noe jeg og mannen min også har begynt med, og det har faktisk gjort noe med oss. Vi har fått et mer positivt syn på livet. Og det hjelper diabetesreguleringen i den forstand at jeg blir mer optimistisk til å håndtere utfordringene som ligger foran. Og utfordringer vet vi som har diabetes at det er nok av daglig…

LES OGSÅ: Hvem hadde jeg vært om jeg ikke hadde diabetes?

Annonse

Mer positivitet

Det er ikke alle dager det er like lett å tenke på tre ting, men jeg kan garantere deg at det er mulig. Små ting som man ikke tenker på til vanlig, for eksempel at man våknet med et perfekt blodsukker eller at mannen skiftet en lyspære.

Å være takknemlig for de små tingene, kan være den store endringen som trengs for å få en mer positiv holdning til diabetesregulering. Jeg vet at det i alle fall har hjulpet meg til å være mer optimistisk og glad for de gode blodsukkerverdiene, i stedet for å surmule over de dårlige.

I dag er jeg takknemlig for dette:

– Stabilt blodsukker på jobb

– God middag

– Den friske luften jeg pustet inn i kveld på tur med hunden

Hva er du takknemlig for i dag?

LES OGSÅ: Du er en superhelt. Det må feires!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: