Vannmelonsalat med fetaost og mynte
Karbohydrater per porsjon: 43 gram
Hvorav fiber: 13 gram
Vannmelonsalat er en frisk og deilig sommerrett, som gjør seg like godt som en lett rett alene eller som tilbehør til annen mat.
Ingredienser som vannmelon og mynte gir denne salaten en sommerlig frisk smak, som passer utmerket som tilbehør til kjøtt eller fisk. Men denne vannmelonsalaten gir også den perfekte balansen når den serveres til grillmat.
PRØV OGSÅ: Råkostsalat med peanøttsaus
Ingredienser
2 porsjoner
ca 70 g ruccola
1 boks grønne eller brune linser (ca 230 g)
100 g erter
¼ liten vannmelon
2 store plommetomater
100 g fetaost
en neve fersk mynte
2 ss syltet rødløk
ca 20 stk oliven
olivenolje
Syltet rødløk (et lite glass):
1 stor rødløk
1 dl eplesidereddik
1 dl vann
1 ss sukker
1 ts salt
PRØV OGSÅ: Ovnsbakt aubergine med sesam-marinade
Fremgangsmåte
1. Begynn med den syltede rødløken, den må stå minst en time, men gjerne over natten. Del rødløk i tynne skiver og ha over i et rent glass med lokk. Kok opp eddik, vann, sukker og salt, og hell det over glasset til det dekker løken. La stå på benken til væsken er avkjølt med åpent lokk. Oppbevares deretter på tett glass i kjøleskapet.
2. Lag salaten. Skyll linsene godt. Del vannmelon og tomat i biter på ca 2×2 cm. Vend sammen linser, ruccola, erter, vannmelon og tomat. Topp med oliven, fetaost og syltet rødløk.
3. Ringle over litt olivenolje før servering, og dryss over mynte.
PRØV OGSÅ: Hummus av hvite bønner
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.