Kikertsalat med yoghurtdressing og spinat

Kikertsalat med yoghurtdressing og spinat

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: 54 gram
Hvorav fiber: 16 gram

Denne friske kikertsalaten er en fargerik næringsbombe, som passer like godt til lunsj som til en lett middag.

Dersom du ønsker en rett med et lavere innhold av karbohydrater, kan du gjerne bytte ut søtpoteten med andre grønnsaker etter ønske. Det passer for eksempel topp med både ovnsbakt paprika, squash og/eller aubergine i stedet for søtpotet. Prøv deg frem og finn dine favoritter.

Accu-Fine vitusapotek

PRØV OGSÅ: Quinoasalat med nøtter og grillet bifftomat

Ingredienser

1 porsjon

½ stor søtpotet
ca 120 g kikerter (1/2 boks)
1 ts olivenolje
1 ts paprikakrydder
salt og pepper
1 stor gulrot
en stor neve fersk spinat
10 cherrytomater

Yoghurtdressing:
2 ss yoghurt naturell
1 ts grov sennep (med frø)
1/2 ts dijonsennep
1 krm pepper

PRØV OGSÅ: Salat med ovnsbakt aubergine og ertehummus

Accu-Fine vitusapotek
Kikertsalat med yoghurtdressing.

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Fremgangsmåte

1. Skrell søtpoteten og del i middels store biter.

2. Skyll kikertene godt.

3. Ha kikerter og søtpotet på en stekeplate, og ringle over olje og krydder.

3. Bak søtpotet og kikerter i ovnen (gjerne med grillelement) på 220 grader i 15-20 minutter. Kikertene skal være sprø, og søtpoteten myk.

4. Vend sammen alle ingrediensene til yoghurtdressingen.

5. Skrell gulroten og skjær tynne strimler av gulrot med en høvel. Finhakk spinaten og vend gulrotstrimler og spinat godt inn i dressingen i en skål.

6. Topp med cherrytomater delt i to, samt ovnsbakt søtpotet og sprø kikerter.

PRØV OGSÅ: Asiatisk-inspirert salat med lune tomater & speilegg

0/5 (0 Reviews)
Del: