Asiatisk-inspirert salat med lune tomater & speilegg

Asiatisk-inspirert salat med lune tomater & speilegg

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater per porsjon: 29 gram
Hvorav fiber: 11 gram

Denne oppskriften på asiatisk-inspirert salat er mettende og næringsrik, og sunn som bare rakkern.

Denne fargerike skålen gjør godt for både øyne og kropp, og passer godt til både lunsj og middag. Server gjerne med for eksempel hummus, røkelaks eller fetaost dersom du vil variere og prøve ulike varianter.

Accu-Fine vitusapotek

PS! Liker du det spicy, passer det topp med litt sriracha/chillisaus her.

PRØV OGSÅ: Karribakt blomkålsalat med sellerirot

Ingredienser

1 porsjon

3 ss kokt quinoa (ca 60 g kokt)
50 g edamamebønner
8 stk cherrytomater
1 stk grillet paprika på glass (ev fersk paprika)
1 stor gulrot
en stor neve fersk spinat
saften av ½ lime
1 egg
2 skiver ost etter ønske
olje eller smør til steking
salt og pepper etter ønske
fersk koriander

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

PRØV OGSÅ: Grov pai med spinat og fetaost

Accu-Fine vitusapotek

Fremgangsmåte

1. Vend sammen kokt quinoa og edamamebønner.

2. Finhakk spinaten og riv gulroten. Fordel spinat, gulrot og quinoa-edamameblandingen i en skål. Skvis over lime.

3. Stek speilegg i litt olje i varm panne, og ha osteskivene over så de smelter. Ha tomatene i stekepannen sammen med egget, så de blir lune,

4. Finhakk en grillet paprika på glass, eller bruk en halv rå søtpaprika.

5. Ha paprika og lune tomater i skålen med resten av grønnsakene, og topp med et speilegg (gjerne i biter) og koriander.

PRØV OGSÅ: Regnbuesalat med quinoa og tahinidressing

Accu-Chek Mobile
0/5 (0 Reviews)
Del: