Oppskrift på supergod løkurtpesto

Oppskrift på supergod løkurtpesto

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 04.06.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: ca 5 g per 100

Hvis du finner løkurt i veikanten, så må du plukke med deg litt hjem og lage denne supergode løkurtpestoen! Viste du at smaken er en mild mellomting mellom løk og hvitløk? Den er perfekt til sommerens salater eller som tilbehør til grillmaten, og ikke minst overrasker den og imponerer gjestene!

Annonse

Løkurt kan bli opptil en meter høy. Stilken er rett, som regel ugrenet, og har mange blader. Bladene er nyre- til hjerteformet med tagger. Planten blomstrer i mai-juni med hvite blomster. Hele planten dufter av løk.

Dette trenger du: 

½ liter løkurtblader

3 dl økologisk extra virgin olivenolje

1,5 dl cashewnøtter (gjerne bløtlagt og tørket)

120 g parmesan

Annonse

Salt, etter smak

Slik gjør du:

Det er så enkelt at du kjører alle ingrediensene, utenom parmesanen, i blender eller med stavmikser, eller bruk morter om du vil. Til slutt blander du inn revet parmesan og smaker til med salt.

Hvor finner jeg løkurt?

Løkurt kan du finne over store deler av landet. Det er en toårig plante. Det første året holder den seg på bakkenivå, mens blomst og stilk kommer det andre året. Den lukter av løk og hvitløk, men er mye mildere i smaken enn disse to. Hele planten kan spises, og den kan ikke forveksles med noe giftig (for sikkerhets skyld kan du gni litt av planten mellom hendene og kjenne at det lukter løk).

Mye av smaken forsvinner dersom den tørkes eller kokes, den gjør seg derfor best i når den blir brukt rå. For eksempel i kryddersmør, dressinger, majones, supper eller salater.

løkurt

Løkurt finnes over hele landet Foto: Hanne Storhaug Jensen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRØV GJERNE: Ramsløkpesto

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: