Quinoasalat med erter og frø

Quinoasalat med erter og frø

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 22.05.20 13:10
Karbohydrater per porsjon: 35 gram
Hvorav fiber: 12 gram

Quinoasalat med erter og frø er en mettende og proteinrik rett, full av fine farger.

Jeg serverte denne quinoasalaten med et speilegg, men du kan gjerne velge noe annet å servere salaten med. Den gjør seg godt med for eksempel hummus, ovnsbakt fisk eller en annen proteinkilde etter ønske. Passer fint både som lunsj og rask middag.

Gratis mySugr

PRØV OGSÅ: Quinoasalat med nøtter og grillet bifftomat

Ingredienser

1 porsjon

0,5 dl quinoa (tørr)
100 g grønne erter (frosne)
1 stor gulrot
en stor neve fersk spinat
saften av ½ lime
1 ss frø (gresskar- og solsikkekjerner)
1 egg
olje eller smør til steking
salt og pepper etter ønske

PRØV OGSÅ: Salat med ovnsbakt aubergine og ertehummus

Fremgangsmåte

1. Kok quinoa i dobbel mengde vann.

2. Tin erter. Skrell gulroten og del den i tynne skiver.

3. Finhakk spinaten, og vend sammen kokt quinoa, erter, gulrotskiver og limesaft i en bolle.

4. Rist frø i tørr stekepanne, til de er gyllene.

5. Stek egg etter ønske i litt smør/olje, og topp salaten med speilegget og ristede frø.

PRØV OGSÅ: Grillet brokkolisalat med tahinimarinerte bønner

0/5 (0 Reviews)
Del: