Oppskrift på lammestek med sennep og honning

Oppskrift på lammestek med sennep og honning

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 14.05.20 | Sist redigert: 15.02.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: kjøtt, ca 2 g per 100. Grønnsaker, fra 2-11 g per 100

Denne lammesteika blir utrolig god. Perfekt om du skal lage søndagsmiddag til mange. Øl gir ekstra god smak på både grønnsaker og kraft.

Tips! Er det mer kjøtt igjen på låret kan du skjære det opp og fryse ned i små porsjoner, for eksempel til salater eller gryteretter. Det store beinet er perfekt til å koke kraft på. Du kan følge framgangsmåten i denne oppskriften!

Annonse

Ingredienser 

(6-8 porsjoner)

Et stort lammelår, ca 3 kg
4 ss honning
3 ss dijonsennep
1 ss oregano
2 ss extra virgin olivenolje
Ca 2 kg rotgrønnsaker, for eksempel sellerirot, gulrot, persillerot og pastinakk
1 flaske godt øl, kan sløyfes

 Tips! Et kjernetermometer er en smart investering. For at lammelåret skal være saftig bør det være rosastekt. Da skal helst ikke kjernetemperaturen overstige 65 grader.

Slik gjør du:

-La gjerne kjøttet ligge i romtemperatur et par timer før steking. Men har du ikke tid går du rett til neste steg.

-Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Annonse

-Skrell grønnsakene og kutt i litt store biter. Legg i en ildfast form og ha over øl til det dekker (vil du ikke bruke øl kan du vende grønnsakene i litt olje).

-Gni kjøttet inn med honning, sennep, oregano og olje. Dryss et tynt lag med salt over hele låret.

Oppskrift på lammesteik
Foto: Hanne Storhaug Jensen

-Legg kjøttet på rist over grønnsakene og sett inn i ovnen. Stek i 30 minutter før du skrur ned varmen til 150 grader.La kjøttet stå til kjernetermometeret viser 63-65 grader. Det tar ca en times tid. Men ovner er forskjellige, så her må du følge med på termometeret og ikke klokka.

Oppskrift på lammesteik
Foto: Hanne Storhaug Jensen

Tips! Sjyen i panna kan du servere som den er eller lage brun saus av. Vil du ikke jevne med vanlig mel kan du for eksempel bruke johannesbrødkjernemel.

PRØV GJERNE: Saftige lammeburgere

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: