Saftige lammeburgere

Saftige lammeburgere

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på hanneskjøkken.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog, medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Karbohydrater: ca 0,4 g per 100

Det er høst og tid for lam. Her får du en rågod oppskrift på saftige, godt krydret lammeburgere nesten uten karbohydrater. Disse anbefales på det sterkeste!

Dette trenger du:

600 g lammedeig (bør være mye fett i for at burgerne skal bli saftige)
Tips! Har du kjøttkvern kan du kverne fårikålkjøtt. Bein og kjøttrester kan du lage deilig kraft av.
1 ts salt
1 ts hel sort pepper
½ ts cuminfrø (eller malt cumin)
1 ts tørket korianderfrø
1 ts garam masala (indisk krydderblanding som kan kjøpes ferdig)
1-2 ts røkt paprikakrydder

Slik gjør du:

1. Knus krydder i morter, eller bruk ferdig malt krydder.

Saftige lammeburgere

Foto: Hanne Storhaug Jensen

Saftige lammeburgere

Foto: Hanne Storhaug Jensen

2. Kvern lammekjøtt eller kjøp ferdig lammedeig og bland inn krydder.

Saftige lammeburgere

Foto: Hanne Storhaug Jensen

3. La stå minst 15 minutter, gjerne over natta.
4. Form til passe store burgere.
5. Stek i godt med smør på middels til høy varme.

Med en god dressing og ovnsbakte grønnsaker, for eksempel?

LES OGSÅ: Ovnsbakte grønnsaker med peanøttsaus

Del: