
Saftige lammeburgere
Karbohydrater: ca 0,4 g per 100
Det er høst og tid for lam. Her får du en rågod oppskrift på saftige, godt krydret lammeburgere nesten uten karbohydrater. Disse anbefales på det sterkeste!
Dette trenger du:
600 g lammedeig (bør være mye fett i for at burgerne skal bli saftige)
Tips! Har du kjøttkvern kan du kverne fårikålkjøtt. Bein og kjøttrester kan du lage deilig kraft av.
1 ts salt
1 ts hel sort pepper
½ ts cuminfrø (eller malt cumin)
1 ts tørket korianderfrø
1 ts garam masala (indisk krydderblanding som kan kjøpes ferdig)
1-2 ts røkt paprikakrydder
Slik gjør du:
1. Knus krydder i morter, eller bruk ferdig malt krydder.

Foto: Hanne Storhaug Jensen

Foto: Hanne Storhaug Jensen
2. Kvern lammekjøtt eller kjøp ferdig lammedeig og bland inn krydder.

Foto: Hanne Storhaug Jensen
3. La stå minst 15 minutter, gjerne over natta.
4. Form til passe store burgere.
5. Stek i godt med smør på middels til høy varme.
Med en god dressing og ovnsbakte grønnsaker, for eksempel?
LES OGSÅ: Ovnsbakte grønnsaker med peanøttsaus