Saftige lammeburgere

Saftige lammeburgere

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 11.10.18 | Sist redigert: 10.02.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: ca 0,4 g per 100

Det er tid for lam. Her får du en rågod oppskrift på saftige, godt krydrede lammeburgere nesten uten karbohydrater. Disse anbefales på det sterkeste!

Dette trenger du:

600 g lammedeig (bør være mye fett i for at burgerne skal bli saftige)
Tips! Har du kjøttkvern kan du kverne fårikålkjøtt. Bein og kjøttrester kan du lage deilig kraft av.
1 ts salt
1 ts hel sort pepper
½ ts cuminfrø (eller malt cumin)
1 ts tørket korianderfrø
1 ts garam masala (indisk krydderblanding som kan kjøpes ferdig)
1-2 ts røkt paprikakrydder

Annonse

Slik gjør du:

1. Knus krydder i morter, eller bruk ferdig malt krydder.

Saftige lammeburgere
Foto: Hanne Storhaug Jensen
Saftige lammeburgere
Foto: Hanne Storhaug Jensen

2. Kvern lammekjøtt eller kjøp ferdig lammedeig og bland inn krydder.

Saftige lammeburgere
Foto: Hanne Storhaug Jensen

3. La stå minst 15 minutter, gjerne over natta.
4. Form til passe store burgere.
5. Stek i godt med smør på middels til høy varme.

Med en god dressing og ovnsbakte grønnsaker, for eksempel?

LES OGSÅ: Ovnsbakte grønnsaker med peanøttsaus

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: