Oppskrift på sukkerfri créme brûlée

Oppskrift på sukkerfri créme brûlée

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Karbohydrater: ca 3 g per 100

En fantastisk god dessert med lite karbohydrater. Jeg kan nesten garantere at du ikke savner sukkeret i denne oppskriften på créme brûlée!

Accu-Fine vitusapotek

Dette trenger du:

(4 små porsjonsformer)
2 dl fløte
2 dl helmelk
1 vaniljestang, delt
2 ss sukrin gold + ekstra på toppen
2 ss sukrin +
2 eggeplommer

Slik gjør du:

1. Sett på ovnen, 150 grader over -og undervarme.
2. Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene.

vaniljestang delt i to

Foto: Hanne Storhaug Jensen

 

 

 

 

 

 

 

3. Ha fløte, melk, sukrin+ og sukrin gold i ei gryte og varm opp til kokepunktet. Ta av varmen.

fløte, melk, sukrin og vanlije stang i en gryte

Foto: Hanne Storhaug Jensen

 

 

 

 

 

 

 

Tips! For variasjon kan du tilsette litt finrevet appelsin- og sitronskall (økologisk), og en kanelstang når du koker melken.

4. Ha eggeplommene i en bakebolle, hell melkeblandingen i en tynn stråle mens du pisker kraftig.
5. Ha i ildfaste porsjonsformer.
6. Sett i en langpanne og fyll i kokende vann til det dekker over halvparten av formene.
7. Stekes nederst i ovnen i ca 35-40 minutter. Bør avkjøles litt før servering, og kan godt stå i kjøleskap over natta (dekk da med plastfolie).
8. Rett før servering: dryss over sukrin gold og brenn med gassbrenner hvis du har (hold avstand og beveg brenneren fram og tilbake slik at det ikke blir svidd). Alternativt kan du grille i ovnen, men pass godt på – det svir seg fort!

Creme brulle brennes med gassbrenner

Foto: Hanne Storhaug Jensen

 

 

 

 

 

 

 

Prøv gjerne med friske bær og piska kremfløte til!

Prøv gjerne: Panna Cotta med lime

0/5 (0 Reviews)
Del: