Karribakt blomkålsalat med sellerirot
Karbohydrater: 24 gram per porsjon:
Hvorav fiber: 14 gram
En karribakt blomkålsalat er det perfekte tilbehøret til middagen!
Kokte poteter og gulrøtter er tradisjonelt norsk tilbehør til middagsmaten, men det er lov til å prøve noe nytt av og til. En spennende salat kan løfte hverdagsmiddagen til et nytt nivå. Denne karribakte blomkålsalaten er supert som tilbehør til det meste av fisk og kjøtt.
Selvsagt kan blomkålsalaten også nytes som en enkel rett alene. Da kan du gjerne servere den med litt ost eller hummus ved siden av.
PRØV OGSÅ: Brokkoliris – et blodsukkervennlig alternativ
Ingredienser
2 porsjoner
to gode never hjertesalat/spinat
¼ sellerirot
1 blomkål
1 paprika
1 gul løk
1 ss olivenolje
1 krm pepper
1 ts karri
2 ss rosiner
2 ss gresskarkjerner
PRØV OGSÅ: Oppskrift på superdigg brokkolisalat
Fremgangsmåte
1. Skrell sellerirot og løk. Del selleriroten i mellomstore biter og løken i skiver. Brekk blomkålen i mellomstore buketter, og del paprikaen i strimler.
2. Ha alle grønnsakene på en stekeplate, og ringle over olivenoljen. Ha så karri og pepper over grønnsakene, og bruk hendene til å gni karrien godt inn.
3. Bak grønnsakene i ovnen på 220 grader i ca 15-20 minutter. Grønnsakene skal bli myke og gylne.
4. Legg rosinene i bløt i litt kokende vann i noen minutter, før du heller av vannet igjen.
5. Finhakk salat/spinat og ha det i en salatbolle, eller fordel i to skåler.
6. Rist gresskarkjerner i tørr stekepanne.
7. Fordel de ovnsbakte grønnsakene over salaten, og topp med myke rosiner og rista frø.
PRØV OGSÅ: Tabbouleh med blomkål-couscous
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.